REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca, Çardak’taki asırlık ardıç ağaçlarının ölüm fermanını TBMM’ye taşıdı

CHP’li Karaca, Çardak’taki asırlık ardıç ağaçlarının ölüm fermanını TBMM’ye taşıdı

Çardak’ın Söğüt ve Gemiş Mahallelerinde bulunan 7 asırlık ardıç ağaçlarının içinde bulunduğu tehlike, Denizlihaber tarafından “Asırlık ağaçların ölüm fermanı” başlığıyla kamuoyuna aktarılmıştı. Habere ilk ses CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’dan geldi. Konuyu TBMM’ye taşıyan Karaca, “Bu güzel ardıç ormanına kıymak ihanettir, aymazlıktır. Bir an önce projeden vazgeçin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2020 Perşembe, 09:15

Denizlihaber.com, çevreye karşı duyarlılığını ortaya koymuş, Çardak’ın Söğüt ve Gemiş Mahallelerindeki yaylalarda yer alan 7 asırlık ardıç ağaçlarından oluşan ormanın, maden işletmelerine açılacak olmasını gündeme taşımıştı.

Ağaçların ölüm fermanı anlamına gelen projeye ilişkin tabelaların asılmaya başlandığı ardıç ormanlarının içinde bulunduğu tehlikeye ilk tepki, CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’dan geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı söz alan CHP’li Karaca, konuyu meclise taşıdı. Çardak’ın Söğüt ve Gemiş Mahallelerinde, 105 bin metrekarelik alanda maden ocağı işletmesi için işletme izinlerinin alınmaya başlandığını belirten Karaca, “Proje tanıtım toplantısına baktık, faaliyet sahasının tamamı orman arazisi. Bu dosyayı hazırlayan ekipte tek bir orman mühendisi bulunmamaktadır. Bahsi geçen alanda 700 yaşından genç olmayan ağaçlardan oluşan ardıç ormanı mevcuttur. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, inceleme için Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve DSİ’den görüş alınmasını istemiş, ancak dosyada herhangi bir görüş bulunmamaktadır” dedi.

Projeden vazgeçilmesi çağrısında bulunan Karaca, “Bu haliyle bu güzel ardıç ormanına kıymak ihanettir, aymazlıktır” dedi.

Yorumlar

fiko   -  Bağlantı 20 Şubat 2020, 11:32

chp baska ne isi var agaci proteste etmekden baska icrat yok anca laf ebeligi yapiliyo

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı