REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca’dan Bakan Pakdemirli’ye çağrı

CHP’li Karaca’dan Bakan Pakdemirli’ye çağrı

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tarım kesiminde yaşanan sorunlara dikkat çekti, bugün Denizli’yi ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2022 Cuma, 10:25

Ekonomik buhranın en derin etkilerini, tarım ve hayvancılık sektöründe çalışan, üreten çiftçilerin yaşadığına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Kullandıkları gübre en az 4 kat arttı. Son 6 ayda tarlalarını sürmek için kullandıkları kullandıkları mazot yüzde yüz pahalandı. Bu da yetmiyormuş gibi, kullanmak zorunda oldukları elektrik zamları nedeniyle çiftçimiz üretemez hale geldi. Hayvancılık sektöründeki yurttaşlarımız, artık elektrik faturaları nedeniyle hayvanları sağamaz hale geldi” dedi.

Kendine ulaşan çok sayıda üreticinin isyanının haklılığını vurgulayan Gülizar Biçer Karaca, “Üreticilerimiz, emekçi kardeşlerimiz diyor ki, ‘En azından artık bizi görün, elektrik faturalarında indirime gidin.’ Çiftçilerimiz üretmek, hayvancılıkla uğraşan yurttaşlarımız ekmeklerini bu sektörden kazanmaya devam etmek istiyorlar” dedi.

Çiftçinin taleplerini bir kez daha sıralayan Karaca, “Mazottaki KDV ve ÖTV’nin indirilmesini, gübredeki KDV’nin indirilmesini, elektrikteki vergilerin kaldırılmasını ve elektriğin devlet tarafından sübvanse edilmesini istiyorlar” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çağrıda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Tarım ve hayvancılıkla uğraşan, ayakta durmaya çalışan üreticilerimizin üretmesi ve üretmeye devam edebilmesi için artık görmeyen gözleriniz görsün” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı