REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca’ya ODTÜ’de biber gazlı müdahale

CHP’li Karaca’ya ODTÜ’de biber gazlı müdahale

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ODTÜ’de 55 gündür devam eden mücadelede öğrencilere destek için gittiği sırada polis müdahalesi yaşandı. “Burada milletvekili var” diye bağırmasına rağmen polis biber gazıyla müdahale etti, Karaca arbedenin ortasında kaldı. Karaca’nın biber gazlı müdahalenin ardından “görmüyorum” dediği duyuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2019 Pazartesi, 16:16

ODTÜ kampüsünde yurt binası inşaatına karşı 55 gündür eylem yapan öğrenciler, bu sabah polis tarafından tartaklanarak dışarı çıkartıldı. İş makinelerinin kampüse girdi ve ağaçları kesti.

Öğrencilere destek vermek üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da ODTÜ’ye gitti.

Polislerle görüşen, yapılanların yasa dışı olduğunu anlatmaya çalışan Karaca’nın çabası sonuç vermedi. Polis, müdahale için harekete geçtiğinde Karaca’nın da üzerine yürüdü.

“BURADA MİLLETVEKİLİ VAR”
Polis müdahalesi sırasında bağırarak “Burada milletvekili var” diyen Karaca’nın çabası müdahaleye engel olmadı. Polis biber gazı kullandı, öğrencilere güç uygulandı.

“KARACA DA ETKİLENDİ”
Polisin sıktığı biber gazından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da etkilendi. Müdahalenin ardından Karaca’nın “Görmüyorum” dediği duyuldu, çevresindekiler ise limon ve su aramaya başladı.

KESİM DURDURULDU
Eylemlerin ve polis müdahalesinin ardından Çankaya Belediyesi’nin inşaatın ruhsatsız olduğunu açıkladığı ve tutanak tuttuğu belirtilirken, ağaç kesiminin de durdurulduğu açıklandı.

“İNŞAAT RUHSATI YOK”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, ODTÜ’de inşaat için ruhsat alınmadığını ve ağaçların kesildiğini belirterek, “Hukuksuz bir şekilde inşaatın başlayacağını duyan ve buna engel olmaya çalışan öğrencilere müdahale ediliyor. Bu inadı kırmak için buradayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da verilen bir izin yok. Rektör, ruhsat almak zorunda olmadıklarını söylüyor. Bu ciddi bir problemdir. Mühendis yetiştiren ve hukuka uygun davranması beklenen öğrencilerin yetiştiği ODTÜ’de yasa dışı iş yapılıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı