REKLAMI GEÇ

CHP’li Sancar gazeteci haklarının peşinde

CHP’li Sancar gazeteci haklarının peşinde

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, gazeteciler için, meclise araştırma önergesi sundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2018 Cumartesi, 13:16

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Teoman Sancar, çalışan ve işsiz gazetecilerin yaşadığı sorunlar ile basın ve medya sektörü üzerinde artan ekonomik ve sosyal baskıların araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Sancar ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde; basındaki tekelleşme ve siyasi iktidar baskısıyla giderek büyüyen sendikasızlaştırma hareketinin, medya mensuplarını iş güvencelerinden yoksun hale getirdiği belirtildi.

‘MEDYA SEKTÖRÜ ÜZERİNDE ARTAN EKONOMİK BASKI’
Gerekçesini açıklayan Sancar, “Ülkemizde işsiz gazeteciler gibi çalışan gazetecilerinde birçok sorunu vardır. Sektörde, maalesef oldukça fazla sayıda gazetecinin aldıkları ücretlerin tamamının bordroya yansımadığı, bu kişilerin asgari ücretten istihdam edildiği gözlemlenmektedir. Gazetecilerin emekli olurken mağdur olmasına yol açan bu uygulamaya bir an önce son verilmesi gerekmektedir. Çalışan ve işsiz gazetecilerin yaşadığı sorunlar ile basın ve medya sektörü üzerinde artan ekonomik ve sosyal baskıların araştırılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla, Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı