REKLAMI GEÇ

CHP’li Teoman Sancar’dan bedelli tepkisi

CHP’li Teoman Sancar’dan bedelli tepkisi

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Meclis’te görüşülerek kabul edilen bedelli askerlik düzenlemesinin Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan gençler arasında ciddi bir adaletsizlik getirdiğini söyledi. Sancar, “Türkiye’deki vatandaşlarımız 15 bin lira, Avrupa’daki vatandaşlarımız ise 2 bin Euro ödeyecek. Bu adaletsizlik” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2018 Perşembe, 13:13

Uzun süredir tartışma konusu olan bedelli askerlik düzenlemesi yapıldı. 21 gün temel askerlik ve 15 bin lira belirlenen bedelli askerlik üzerindeki tartışmalar kesilmedi.

Düzenlemenin Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesi üzerine bir değerlendirme yapan CHP Denizli Milletvekili H. Teoman Sancar, bedelli askerlikte Avrupa ve Türkiye’de yaşayan vatandaşlar arasında ciddi bir haksızlık olduğunu söyledi.

Sancar, “Ülkemizdeki vatandaşlarımız askerlik için 15 bin TL verecek. Türkiye’de asgari ücret 1.600 lira. Avrupa’da asgari ücret 1.600 Euro ile 2 bin Euro arasında değişiyor. Avrupa’da yaşayan vatandaşımız 2 bin Euro verecek. Türkiye’deki vatandaşlarımız yirmi bir gün askere gidecek ve 15 bin TL ücret ödeyecek. Avrupa’nın şu andaki geliriyle Türkiye’deki vatandaşımızın asgari ücret kazancı eşit değildir. Bu da Anayasa’nın eşitlik yasasına uygun değildir ve aykırıdır” dedi.

AK PARTİLİ VEKİLE GÖNDERME
Öte yandan, bedelli askerliğin yasalaşmasının ardından “Milli Savunma Komisyonumuzda görüşülerek TBMM Genel Kuruluna sevk edilen “Bedelli Askerlik” düzenlemesi Genel Kurulumuz tarafından kabul görmüştür. Düzenlemeden 1 Ocak 1994 ve öncesi doğanlar faydalanacaktır. Ülkemiz, milletimiz ve sevgili gençlerimiz için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde paylaşım yapan AKP Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek’i eleştiren Sancar, alıntılayarak paylaşım yaptı.

Sancar, “Sayın vekilim, biz de sizinle birlikte Milli Savunma Komisyonu üyesiyiz. Komisyon sadece bir kez toplandı ve yönetimini seçti. Bu teklif hangi ara bizim komisyona geldi? Bizden habersiz geldi, görüştünüz de bizim mi haberimiz yok? Teklif Plan Bütçe’de görüşüldü” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı