REKLAMI GEÇ

CHP’LİLER ÖZGECAN YASASI İÇİN EYLEM YAPTI

CHP’LİLER ÖZGECAN YASASI İÇİN EYLEM YAPTI

CHP İl Kadın Kolları üyeleri Delikliçınar Meydanı’nda oturma eylemi yaptı, kamuoyunda “Özgecan Yasası” olarak bilinen düzenlemenin acilen çıkarılmasını istedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 9 Mart 2016 Çarşamba, 14:48

Türkiye genelinde CHP’li kadınların eş zamanlı düzenlediği “Özgecan Yasası çıkarılsın” eylemi Denizli’de de gerçekleştirildi. Delikliçınar Meydan’ında eylem için bir araya gelen CHP İl Kadın Kolları üyelerine Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca ve Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci de destek verdi.

denizli-chp-kadinlar-ozgecan-yasasi-eylemi-1

TOPLUMU KADINLAR AYAKTA TUTUYOR
Kadınların, kadınlar gününü kutlayan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sündüz Başsorgun, “Kadın gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içinde başarısıyla, fedakar duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz” dedi.

Tüm çabalarının kadınların insan hakları temelindeki siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirilmesi olduğunu belirten Başsorgun, bu değişim ve gelişim ile kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarıyla taçlandırılması gerektiğini kaydetti.

ÖZGECEN YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKMALI
“Kadın ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır” diyen Başsorgun, kadınların omuzlarındaki yükün farkında olduğunu ve tüm anaç tavrıyla sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucakladığını belirtti.

Başsorgun, “Yasta değil isyandayız, emekten yana sokaktayız. İşte tam da bu sebepten “ÖZGECAN Yasası” biran önce TBMM’den çıksın istiyoruz” diye konuştu.

Başsorgun’un konuşmasının ardından CHP’li kadınlar Delikliçınar Meydanı’nda bir süre oturma eylemi yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı