REKLAMI GEÇ

Demirci’den “15 Temmuz kitapları” eleştirisi

Demirci’den “15 Temmuz kitapları” eleştirisi

15 Temmuz darbe girişimini anlatıldığı “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz” ile “15 Temmuz 2016 Türkiye’yi Darbeyle İşgal Teşebbüsü” adlı kitapların öğrencilere dağıtılmasına CHP’den tepki geldi. Kitaplarda, öğrencileri güvensizliğe, korkuya ve şiddete sevk edecek sözlerin de yer aldığını ileri süren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, iktidarı çocukların eğitiminde bilimsel ve laik uygulamaları kullanmaya davet etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2016 Perşembe, 15:37

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Milletvekili Kazım Arslan, ilçe yönetim kurulu başkan yardımcısı ve psikolog Neriman Ersoy, Hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısı avukat Özlem Doğan Bıyıklı ile eğitimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Kemal Çolak ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

denizli-chp-merkezefendi-ilce-orgutu-ic

2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk haftasının okullarda, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma“ temasının işlenmesi kapsamında öğrencilere, şiddet ve korku içerikli görüntülerin izletilmesinin, içerisinde öğrencileri güvensizliğe itecek yazıların bulunduğu broşürlerin dağıtılmasını doğru bulmadıklarını söyleyen CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Milli eğitim, bir an önce Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı çağdaş ve bilimsel eğitim sistemine dönmelidir” dedi.

ÇOCUĞUN RUH SAĞLIĞI AÇISINDAN SAKINCALI
Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ise, o görüntüler ile şiddet, korku ve güvensizlik aşılayan sözcüklerin yer aldığı kitapların, çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyeceğini öne sürdü.

denizli-chp-merkezefendi-ilce-orgutu-ic-1

Büyüklerin ruhunda açtığı yara kadar çocuklarda da travmaya neden olduğunu ileri süren Demirci, “Biz büyükler olarak 15 Temmuz darbe girişiminin yarattığı travmayı derhal atmak ve çocuklarımızı süratle normal hayata adapte etmek zorundayız. Çocuklarımıza vatan ve bayrak sevgisi aşılamak istiyorsanız, okunmasını yasakladığınız andımızın tekrar ve her sabah okutabilirsiniz. Hayat bilgisi dersleri müfredatında demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, empati ve hoşgörü temalarını, tarih derslerinde Atatürk İlke ve İnkılaplarını, devrim tarihini daha geniş, derin ve nesnel bir şekilde işleyebilirsiniz. Atatürk İlke ve İnkılaplarını, devrim tarihini, demokrasi ve insan haklarına saygıyı öğrenen, her sabah andını okuyan çocuklarımız zaten ileride vatanını seven, sevgi dolu çocuklar olarak yetişecek. Darbecilere de, diktacılara da, cuntacılara da göz açtırmayacaktır. Bu güzel Cumhuriyeti sonsuzluğa taşıyacaktır” dedi.

denizli-chp-merkezefendi-ilce-orgutu-ic-2

BİLİMSEL VE LAİK EĞİTİME GERİ DÖNÜLMELİ
Demirci, Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun hazırladığı “15 Temmuz 2016 Türkiye’yi Darbeyle İşgal Teşebbüsü” adlı kitapta Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının yer aldığı bölümde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak yazılmasını da eleştirerek, “Doğrusu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olması gerekirdi” diye konuştu.

Demirci, “CHP Merkezefendi Örgütü olarak biz, Demokrasi ve hukuk devleti temellerinde, kurucu irademiz ve kuruluş felsefemiz doğrultusunda Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, sevgi ve barışla işlenmiş, erdemli, laik, vatansever ve korkusuz nesiller yetiştirmek, Cumhuriyetimizi ebediyete kadar var etmek amacı ile “ne darbe ne dikta tam bağımsız, çağdaş, demokratik, laik Türkiye” şiarından hareketle çalışıyoruz. Bu çerçevede, Cumhuriyeti’mizin bekasının teminatı olan; demokrasi ve hukuk devleti ilkelerini özümsemiş olarak görmek istediğimiz çocuklarımızın eğitiminde; iktidarı, bilimsel ve laik uygulamalar yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı