REKLAMI GEÇ

Denizli CHP Keskin’in görevden alınmasını tartışıyor

Denizli CHP Keskin’in görevden alınmasını tartışıyor

Denizli’de Adnan Keskin’in CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınması, siyaset gündeminin ilk sırasına oturdu. Partililer, sosyal medya üzerinden görevden almayı tartışıyor.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2014 Cuma, 13:17

CHP’de 30 Mart yerel seçim başarısızlığının ardından faturanın aralarında Adnan Keskin’in de bulunduğu belediye başkan adaylarını belirleyen kurula kesilmesi, sosyal demokrat kesimde yoğun bir şekilde tartışılıyor.

CHP Merkezefendi İlçe Başkan Yardımcısı Sedat Demirci’nin sosyal medyada yazdığı “eee ne olacak şimdi?” sorusu, tartışmanın fitilini ateşledi. Demirci, başlattığı tartışmanın ardından “Örgütlerözgürleşmeli , parti binasını Gazi İlkokulu bilen üye profili sonlandırılmalı ve örgüt içi mesele ile partinin genel sorunları birbirine karıştırılmamalı. Hani bazı kurumlar vardır, tek personeli olan veya doğuda bir köy okulu düşünün tek öğretmeni olan, müdürde odur, öğretmen de. Bence müdür görevden alınmalı, memur ise memuriyetten atılmalı” paylaşımında bulundu.

Siyaseten hiç bir yetisi olmayan, her sürece zarar veren ve bölmek parçalamak üzerine siyasi bir anlayış geliştirmiş eski dar kalıplardan kurtulamamış sağlıksız bir yapının kontrol etmeye çalıştığı bir süreç yaşandığını iddia eden Demirci, ”Ben değil biz olacağız söylemini kullananlar, kendisi adına ben olmayı bile becerememiştir. Birilerinin kendisine ‘biz seninle 35 yıldır arkadaşız’ diyebileceği yeni üst yönetimden yeni dostlar edinmesi gerekebilir. Çünkü her renge dönebilenler, siyaseten her yolu deneyebilirler. Kral öldü yaşasın yeni kral hediyeleri yaptırıp yollara düşme zamanıdır” ifadesini kullandı.

KULÜP GİBİ CHP ÖRGÜTÜ
CHP eski il yöneticisi Sadık Emre Çaputçu ise, sosyal medyadaki tartışmaya “Açıkçası örgüt üye sayısı ve örgütün şehir nüfusuna oranı böylesi seviyedeyken önseçim sorgulanmalı. Hep aynı isimler, aynı yüzler. Kulüp gibi CHP örgütü… 100-200 sima hep yer değiştiriyor yıllardır. Seçmenin geneli temsil edilmiyor. En az 20 bin aktif üye olmadan önseçim falan hikaye” yorumuyla katıldı.

Herşeye en başta çağdaş, verimli iletişim ilkelerini özümseyerek başlamak gerektiğini vurgulayan Çaputçu, “Yani fikirleri ortaya atarken, şahıs propagandası yapılmamalı, şahıslar veya gruplar suçlanmamalı, empati ayarı sürekli açık olmalı. Çünkü hepimizin adına savaştığı şey ne Adnan Keskin ne de başka birisi, CHP’yi savunuyoruz, yani kurumu. Kurumsal düşünmek için de doğru iletişim şart” diye ilave etti.

YENİLENMEDEN KAÇIŞ YOK
CHP eski yöneticilerinden Serdar Ekiz de “CHP yenilenerek istenen noktaya gelecek, bundan kaçış yok. Genel Başkan’a güveniyoruz. Gördüğümüz şu ki seçmen partinin çok ötesinde. Gezi ruhu bunu çok net ortaya koydu. Şimdi sıra o mesafeyi kapamaya geldi” dedi.

DİĞER YORUMLAR
CHP’de görevden almalarla ilgili sosyal medya üzerinden yapılan diğer yorumlar da şöyle:

Adnan Özdemir: Güzel günler olsun, emekleri geçenler de sağ olsun. Denizli’ye yeni dönem hayırlı olsun. 2-3 vekillik için koşturacaklara da; önünüz açıldı, algınızı yenileyin. Yola devam, kolay gelsin.

Ömer Akın: CHP safralardan kurtulmalıdır.

İsmail Arık: Denizli’ye Ankara’dan müdahale olmazise üç kesin olur, artısı gelişmelere bağlıdır. Saframı denir, yoksa dinozormu bilmem ama kalıplaşmış eski yüzlerden kurtulmalıdır.
Ender Özgen: AB Yerel Yönetimler Yasası için güven ve onay veren Kemal Kılıçdaroğlu ne kadar güvenilir? Allah’tan Tayyip’in tapeleri çıkmış, yoksa yüzde 20’yi geçemezdik. Bu seçimin tek sorumlusu il ve ilçe örgütleri mi? Kemal Kılıçdaroğlu kendisini sorumlu tutmuyormu?

Ömer Akın: Parti disiplini diye bir şey kalmadı. Halka yalan söyleyen, aday olup seçime katılabildi. Tabii ki hezimete uğradı. CHP’li olduğunu söylemeye utanan insanlardan kurtulmamız şarttır.

Halil Derici: Merak ediyorum. Ön seçimsiz bir genel seçimle birilerinin eteğine tutunarak bir yerlere gelmek isteyenlerin, gelişen koşulların etkisiyle tutumlarında değişiklik olacak mı? Bu aşamadan sonra önseçim yapılmaması çok zor.

Musa Bingöl: Hani ağzı olan konuşur olduk. Evet bazı şeyler değişsin diyoruz fakat bazı arkadaşlarımız bildiğinden şaşmıyor. Belediye ve belediye meclis için yapılan seçimlerde üretilen dedikodular belden aşağı vurmalar, yapılan listeler onun adamı, bunun adamı. Kime selam versek borçlu çıktık. Eğer bizler buysak daha çok ah oh çekeriz. Herkes hesap peşinde, özellikle yönetim başını elinin arasına alsın düşünsün nerde hata yaptık belediyeleri kaybettik sonra hesap sorsun.

Mehmet Ali Seren: Hiç merak etmeyin Adnan abimiz yine milletvekili ve yine PM’de oyu en yüksek alacak kişi. Denemesi bedava, yarın ön seçim olsa yine birinci. Sonuna kadar arkasındayız, çünkü onun adı Adnan Keskin. Kimse pusuda beklemesin.

Kerim Kıvrak: Ya şunu düşünüyorum arkadaşlar. Partimiz bir çok başarıya imza atmak istedi ama Adnan Keskin bunların önünü tıkadı sanki. Böyle bir hava var memlekette. Çok düşündürücü bir durum, hayret.

Yorumlar

cem atila   -  Bağlantı 9 Mayıs 2014, 15:27

Bilgisayar sistemini iki seçimdir çalıştıramayan Emrehan Halıcı görevde; kendi köyünde dahi 400 CHP üyesi olduğu halde 7 oy alabilen Gürsel Tekin görevde; Diyarbakır’da %0.1 olmanın sorumlusu Sezgin Tanrıkulu görevde; İzmir’de Kocaoğlu’nun şantajlarına boyun eğip, 8 ilçe kaybettiren ve kendi ili Tunceli’de dökülen Kılıçdaroğlu görevde!!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı