REKLAMI GEÇ

Karaca: “Onların bu onurlu davranışı anlamalarını beklemek zor”

Karaca: “Onların bu onurlu davranışı anlamalarını beklemek zor”

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, siyasi iktidarın CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünü anlamalarını beklemediklerini belirterek, “15 Temmuz gecesi halkı sokağa çağırıp kendileri ortalıkta görünmeyenler, bu onurlu davranışı kavrayamaz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2017 Cumartesi, 09:15

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, yargı bağımsızlığının hoş bir seda olarak kalmaya başladığı süreçte, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte adalet için onurlu bir yürüyüşü başlattıklarını belirtti.

Damatlarım özel hastane raporları ile FETÖ terör örgütü üyeliği soruşturmasında sabit ikameti olduğu gerekçesi ile tahliye edildiğini ifade eden Karaca, bunun toplum vicdanını yaraladığını söyledi.

CHP Milletvekili’nin kusurunun siyasi iktidara yakın bir kayınbabası olmaması mıdır?” diye soran Karaca, “Halkın hukukun adil işleyişine ilişkin sarsılan inancının, yaralanan vicdanının sesi olmak için yola çıktık. Sadece CHP olarak değil, adalet için kaygı duyan tüm yurttaşlarımızla bu onurlu yürüyüşü Maltepe Cezaevi’nin önüne kadar sürdüreceğiz. Başbakan talihsiz bir açıklama yapmış,15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı çıkan ve şehit düşen vatandaşlarımızın ailelerini de incitmiştir. 15 Temmuz darbe girişimini engellemek için halkı tankların, silahların önüne çağıran kimdi? Darbe girişimi Ramazan ayında olsaydı, halkı sokağa çağırmayacaklar mıydı?” dedi.

Onların bu yürüyüşü ve Kılıçdaroğlu’nun adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüyüşünü kavramalarını beklememek gerektiğini vurgulayan Karaca, “Çünkü 15 Temmuz gecesi halkı tankların, silahların önünde durmak için sokağa çağırıp, kendileri ortalıkta görünmeyenlerin Genel Başkanımızın ‘Adalet adına varsa ödenecek bedel, halkımız için önce ben öderim’ diyerek sokağa bizzat kendisinin en önde çıkmasını, “Ben adalet için yürüyeceğim, arkamdan isteyen gelir” diyerek gösterdiği onurlu duruşunu anlamalarını beklemek sanırım biraz zor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı