REKLAMI GEÇ

Arslan: 1 günde 20 şehit vermenin acısını yaşıyoruz

Arslan: 1 günde 20 şehit vermenin acısını yaşıyoruz

CHP Denizli milletvekili Kazım Arslan, istihbarat zaafiyetinin derinleştiğini öne sürerek, milletin bir günde 20 şehit vermenin acısını yaşadığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2016 Pazar, 12:51

CHP Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı açıklamada, terör örgütlerinin sesi ve eylemlerinin devletin sesinden daha çok çıkmasının güvenlik açısından büyük bir alarm anlamı taşıdığını, iktidarın ne yapacağını şaşırdığını ifade etti.

“İstihbarat zaafiyetinin derinleştiği, terörle mücadele eden milletin ordusunun ve askerinin can güvenliğinin sağlanamadığı ortamda, bir günde 20 şehit vermenin derin acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Yine içimiz yanıyor, yine analar ağlıyor” diyen Arslan, bölücü örgütün hain saldırılarını kınadı, Türk milletine ve şehit ailelerine başsağlığını diledi.

SOSYAL MEDYA FETÖ-AKP FLÖRTÜYLE DOLDU
İktidara FETÖ ile ilgili eleştiriler yönelten Arslan, “AKP ile FETÖ’nün yıllardır süren flörtü, bugün sosyal medyayı saran geçmişteki karşılıklı iltifatları yüklü bir arşiv oldu” diyerek, sözlerine söyle devam etti:

“Dün FETÖ’yü allayıp pullayanlar, bugün aldananları oynuyor, ‘kandırıldık’ diyor. Dün Gülen’e sevgi gösterisinde bulunanlar, bugün geçmişin hesabından kaçmak için her yanlışının faturasını FETÖ’ye kesmeye kalkıyor, kendi hatalarını ve yanlışlarını görmezlikten geliyorlar. Faili meçhulleri, kopyalı sınavları, şaibeli kurum atamalarını zamanında sümenaltı edenler, hesabını sormayanlar, bugün tamamını FETÖ’ye ihale ediyor. ‘Çözüm süreci’nde valiye, askere ‘dokunmayın’ talimatı verenler, bugün terörün ve şaibenin odağını FETÖ ilan edince sorumluluktan kaçacağını sanıyor. Devleti elleriyle FETÖ’ye teslim eden, gövdesini şeriatçı bir vesayete kaptıran AKP kadroları, bugün her yeni hamlesiyle devlet krizini büyütmektedir. Açıkça, yıllarca şiirlerle, manilerle beraberliğinizi kutsadınız; referandumla, yasayla ve kamu ihaleleriyle birliğinizi büyüttünüz. Gözünüzü kırpmadan Cumhuriyet kurumlarını satıp savdınız, kindarca kadrolaşıp işi ehline değil tarikatlara verdiniz.”

“SORUŞTURMASIZ İHRAÇ KARARI HUKUKU ÇÖKERTİR”
İhraç kararlarını da eleştiren CHP’li Kazım Arslan, “Soruşturma yapılmadan ve bitmeden verilen ihraç kararları, hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz, uluslararası ilişkilerde Türkiye’yi çok zor durumda bırakır. Ayrıca kaç para harcandığı ve harcanacağı bilinmeyen Saray camiinde zikir seanslarının yapılması ve kadın polislere türban serbestisinin böyle bir karışık dönemde yapılmasının amacını da iyi değerlendirilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı