REKLAMI GEÇ

Denizli’de 8.404 mülteci bulunuyor

Denizli’de 8.404 mülteci bulunuyor

Birleşmiş Milletler (BM) Geçici İskan Bölgesi olan Denizli’deki mülteci sayısının resmi kayıtlara göre 8 bin 404’e ulaştığı öğrenildi. Suriye, İran ve Afanlılar mülteci sayısında ilk sıraları alırken, toplam mülteci sayısının Babadağ, Baklan, Bekilli ve Beyağaç’tan fazla olduğu belirtiliyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 28 Ocak 2016 Perşembe, 14:59

Denizli, Türkiye’de Birleşmiş Milletler Geçici İskan Bölgesi olan illerden birisi. Bu nedenle İran’dan Irak’a, Afganistan’dan Pakistan’a, Myanmar’dan Uganda’ya 15 farklı ülkeden mülteci, “uluslararası koruma kapsamı”nda Denizli’de bulunuyor.

SURİYELİLER İLK SIRADA
İç savaş nedeniyle zor günler geçiren Suriyelilerin sığındığı ülkelerin başında Türkiye geliyor. Yurdun dört bir yanına dağılan Suriyeli mültecilerin Denizli’deki sayısı 4 bin 620’ye ulaştı. Suriyeliler, Denizli’de “geçici koruma” uygulamasıyla bulunuyor.

Denizli’deki mültecilere bakıldığında 4 bin 620 kişiye ulaşan Suriyeliler ilk sırada yer alıyor. Suriyelileri 2 bin 2 bin 133 kişiyle İran, bin 335 kişiyle Afganistan ve 242 kişiyle Irak izliyor. 8 bin 404’e ulaşan sayıları ile mülteciler; Babadağ, Baklan, Bekilli ve Beyağaç’tan daha fazla nüfusa ulaşmış durumda.

BASMACI’DAN YABANCI ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞUNA İTİRAZ
Bu arada CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, yerel bir televizyonda katıldığı programda mülteci sorununu dile getirerek, “Çok ciddi problemimiz var. Evet, biz Müslüman bir ülkeyiz. Biz bu Suriyelilere sahip çıkalım. Ama benim kendi evladım işsizken, okula gidemezken, eğitim alamazken siz eğer bir yasa çıkartıp bunları iş sahibi yapıyorsanız, yabancı işçilere çalışma zorunluluğu getiriyorsanız işte ben buna ‘durun’ derim” ifadesini kullandı.

AB’nin 3 milyar euro vererek göçmenlerin Türkiye’de tutulması, Avrupa’ya gidenlerin de geri gönderilmesi konusunda yürütülen çalışmalara da değinen Basmacı, “Bize para verilse bile bizim ülkemiz kamp alanı değil ki. Biz kendi ülkemizi yükseltmez zorundayız. Kendimizin bir şeyler üretip, ekonomik hayatımıza müdahale etmemiz lazım. Bu ciddi bir problem. Nüfus artışına ve maalesef hükümetin verdiği haklara bakarsak, bir süre sonra bizden daha konforlu halde yaşamaya başlayacaklar” dedi.

Basmacı, 8 bin 404 mülteciye rağmen Denizli’nin bu konu da en şanslı yerlerden biri.si olduğunu, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalyal gibi illerde kontrolden çıkmış mülteci sorunu yaşandığını sözlerine ekledi.

DENİZLİ’DEKİ MÜLTECİLER
Basmacı’nın verdiği resmi kayıtlara göre Birleşmiş Milletler Geçici İskan Bölgesi Denizli’deki yabancıların dağılımı şöyle:

denizli-deki-multeciler-ic

Yorumlar

MEHMET   -  Bağlantı 29 Ocak 2016, 08:10

inşallah akp oy verenlerin canı yanarda anlarlar

hülya   -  Bağlantı 28 Ocak 2016, 16:54

Zeybekçi ev sözü vermişti ama nerdee hiç duymuyoruz icraat yazık oy pahasına kandıldık…

arif   -  Bağlantı 28 Ocak 2016, 16:53

Chp ye oy vermedim ama halk için baya mücadele veriyorlar Denizlilieri düşünürek vatandaş için mücadele ettiklerini düşünüyorum

kentli   -  Bağlantı 28 Ocak 2016, 15:48

tebrik ederim hakikaten. şehrimizde sadece chp li vekillerin çalıştığını görüyoruz. diğer iki parti vekillerinden de bir şeyler beklemek hakkımız. feyz alsınlar biraz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı