REKLAMI GEÇ

Denizlihaber.com günler öncesinden duyurmuştu, CHP İYİ Parti’yi destekleyecek

Denizlihaber.com günler öncesinden duyurmuştu, CHP İYİ Parti’yi destekleyecek

Dün gece saatlerine kadar devam eden CHP-İYİ Parti ittifak görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı, kritik noktalardan biri olan Denizli İYİ Parti’ye bırakıldı. Denizlihaber.com, bu gelişmeyi günler öncesinden sayfasına taşımış, 30 Kasım’da iddiayı gündeme getirmiş, 3 Aralık’ta da hazırlanan rapora bu iddianın girdiğini okurlarına duyurmuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2018 Perşembe, 09:41

Günlerdir CHP ile İYİ Parti arasında devam eden ittifak görüşmeleri dün öğleden sonra bitme aşamasına gelse de akşam saatlerinde anlaşmayla sonuçlandı. CHP ile İYİ Parti yerel seçimlerde ittifak yapılacak illeri, hangi partinin hangi ilde aday çıkaracağını belirledi.

İttifakın genel hatlarıyla kamuoyuna açıklanmasına rağmen üzerinde uzlaşılan iller ile ilgili net bilgiler verilmese de kulislere düşen bilgiler ittifak yapılacak illeri ve hangi partinin adayının destekleneceği ortaya çıktı.

Denizlihaber.com, ittifak yapılacak kritik illerden birinin de Denizli olduğunu günler öncesinden okurlarına duyurmuştu. 30 Kasım’da konuya ilişkin kulis bilgilerini okurlarına aktaran Denizlihaber.com, CHP’nin Denizli’de aday çıkarmayacağını ve İYİ Parti’nin adayını destekleyeceğini duyurmuştu.

Kulisleri uzun süre meşgul eden bu iddialar, iki parti arasındaki ittifak görüşmelerini sürdüren CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın arasındaki görüşmelerin de ana konularından biri olmuştu. Denizlihaber.com, 3 Aralık’ta da görüşmelerin ardından CHP’li Bülent Tezcan’ın hazırladığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulan raporda Denizli’nin yer aldığını da okurlarıyla paylaşmıştı. Raporda, Denizli’nin İYİ Parti’ye bırakılabileceği yönünde görüş bildiriliyordu.

İDDİALAR GERÇEK OLDU, DENİZLİ’DE İYİ PARTİ ADAY ÇIKARACAK
CHP ve İYİ Parti arasında varılan ittifak görüşmeleri Denizlihaber.com’u doğruladı. Varılan ittifak anlaşması uyarınca CHP’nin aday çıkarmayacağı ve İYİ Parti’yi destekleyeceği iller arasında Denizli de yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı