REKLAMI GEÇ

Denizlili üreticiye pozitif ayrımcılık

Denizlili üreticiye pozitif ayrımcılık

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, EGS Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nda çiftçilere söz verdi. Denizlili üreticiye pozitif ayrımcılık yapılacağını söyleyen Vural, ilçe hayvancılığının da destekleneceğini sözlerine ekledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Şubat 2014 Perşembe, 10:48

Bu yıl 10.su düzenlenen Tarım Fuarı’na ziyaret eden CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, çiftçilerle buluştu. EGS Park ve Fuar Alanı’nda düzenlenen etkinliğe, Başkan Vural, CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan ve Merkezefendi İlçe Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay’la birlikte katıldı. Fuar ziyareti sırasında bir grup üretici ile bir araya gelen Başkan Vural, tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerini paylaştı.

İlçe Hayvancılığı Desteklenecek
Hayvancılık alanında uzman kadroları bulunan STK ve meslek odalarının yanı sıra Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile işbirliği içersinde olunacağının altını çizen Vural, Pamukkale İlçesi’ndeki hayvancılık faaliyetleri konusunda master projeler yapılıp hayata geçirileceğini söyledi. Yine tarım alanında olduğu gibi Pamukkale Belediyesi’nin üreticileri teşvik ederek, ulusal ve uluslar arası desteklerle ilçede hayvancılığının canlandırılacağını belirtti.

Denizlili üreticiye pozitif ayrımcılık
Bölge çitçimiz, refuj, park ve bahçelerde kullanılacak fidan, süs bitkisi ve benzeri bitkilerin üretimi konusunda eğitimden geçirileceğini sözlerine ekleyen Başkan Vural, iklim ve toprak yapısı uygun bölgelerde bu ürünlerin yetiştirilmesi teşvik edileceğinin altını çizdi. Vural ayrıca, Pamukkale Belediyesi’nin bu alanlardaki tüm ihtiyaçlarını bölge çiftçilerinden karşılanacağını, belediyenin yalnız bu alanda değil tüm hizmet ve ürün alımlarında önceliği bölge üreticilerine vereceğini söyledi. Vural ayrıca, organik tarım pazarlarının da kurulacağını ve Denizli’li üreticelere pozitif ayrımcılık yapılacağını sözlerine ekledi.
denizli-chp-ibrahim-vural-ic

Çiftçi Kazanacak, Pamukkale kazanacak
Fuarda üreticilerle bir araya gelen Vural tarım ve hayvancılıklı ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘Bölgedeki tarım kalemlerinde, başta narenciye ve meyve olmak üzere dekar başına verimliliğin arttırılması, uluslar arası standartlarda organik üretimin gerçekleştirilmesi, çiftçinin eğitimi, doğru üretim modelleri ve zararlı ile mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi, yalnız yurt içinde değil yurt dışında da büyük alıcılar bulunması konusunda Pamukkale Belediyesi önder bir rol oynayacak. Bölgedeki kamu kurumları ve mesleki birliklerle ortak projeler geliştirilip ilçe tarımının gelişmesi konusunda tüm imkanlar seferber edilecek. Kar amacı gütmeyen işletmeler öncülüğünde bölgenin ihtiyacı olan soğuk hava depoları ve tesisler yine Pamukkale Belediyesi tarafından kurularak, üreticimizin hizmetine verilecek’ dedi.

Akköy Bölgesi Sera Bölgesi Olacak
Seracılığı da değinen Başkan Vural, Akköy, Pamukkale, Develi, Karahayıt, Çeşmebaşı ve Kavakbaşı Mahalleleri’ni kapsayan bölge de seracılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve bölgenin bir sera bölgesi olmasında Pamukkale Belediyesi’nin öncülük yapacağını söyledi.

Fuar ziyaretinden sonra Denizli Ticaret Odası Başkanı Sayın Necdet Özer’i makamında ziyaret eden, CHP’nin başkan adayları, seçim süreci hakkında bir süre sohbet etti. Özer’in makamından ayrılan Başkan Vural, Zümrüt Mahallesi ve Bağbaşı Mahallelerine geçerek, semt sakinleri ve bölge esnafıyla görüştü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı