REKLAMI GEÇ

“Denizli’yi kim yönetiyor?”

“Denizli’yi kim yönetiyor?”

CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, Denizli Valiliği’nin, Kız Meslek Lisesi binasının yıkımına sessiz kalmasını ve yıkım konusunda yetkiyi Denizli Belediyesi’ne devretmesini eleştirdi. Gönenç, “Bu olay, doğal olarak ‘Denizli’yi kim yönetiyor?” sorusunu akıllara getiriyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2010 Perşembe, 17:49

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, Hükümet Konağı ve Meydan Projesi’nde, korunması gerekirken yıkımına başlanan Kız Meslek Lisesi binasıyla ilgili gelişmelerin, kamu vicdanını derinden yaraladığını söyledi.

“Korunması gerekirken yıkılıyor”
Gönenç, “Denizli Valiliği’nin Resmi Gazete’de yayımlanan yarışma şartnamesi, sempozyum sonuç bildirgesi ve protokol hükümlerine karşın, yıkım konusunda sessiz kalması çok düşündürücüdür. Çünkü öğrendiğimize göre Valilik, Kız Meslek Lisesi’nin yıkımı konusundaki yetkiyi, Denizli Belediyesi’ne devretmiştir. Yetki devri doğru ise bu bir hülledir. Bu olay bile doğal olarak ‘Denizli’yi kim yönetiyor?’ sorusunu akla getirmektedir. Gerçekten Hükümet Konağı ve çevresinin düzenlenmesinde yetki ve karar, Valiliğe mi yoksa Belediye Başkanı’na mı aittir? Başkan Zeybekci’nin siyasi iktidarın desteğiyle, bu kente dair tüm kurumların yetkilerini kullanma hevesini biliyoruz” dedi.

“Zihniyet belli”
Gönenç, “Projenin tartışma sürecinde Endüstri Meslek Lisesi’nin taş yapılarıyla Hükümet Konağı’nı da yıkmak isteyen, ancak başta Mimarlar Odası olmak üzere diğer sivil toplum örgütlerinin tepkisi nedeniyle vazgeçmek zorunda kalan Başkan Zeybekci, şimdi yetki devriyle intikam mı almaktadır? Kız Meslek Lisesi binasını yıkmayı o dönem kafasına koyan zihniyet için yıkım, hiç şaşırtıcı değildir. Çünkü okul ile özdeşleşen Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın büstünün alelacele yerinden sökülmesi ve mermerlerinin kırılması yıkım anlayışının niyetini de ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Denizli Valiliği’ne çağrı:
“Projeye sahip çıkın”
Gönenç, “Projeyi yarışmaya açan, şartnameyi düzenleyen, protokole taraf olan, kısaca işin sahibi Denizli Valiliği’dir. İş, Hükümet Konağı ve çevresinin yeniden düzenlenmesidir. İşin sahibinin, kabul ettiği ve uygulamaya başladığı projeye sahip çıkması gerekir” dedi.

“Kız Meslek Lisesi hukuka aykırı olarak yıkılıyor”
Gönenç, “Bu proje Başkan Zeybekci’nin keyfi uygulamalarına terk edilmemelidir. Yoksa bu proje de altyapı projesi gibi, garaj projesi gibi, kimseye danışılmadan keyfilikle değiştirilirse içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Garaja hiç uygun olmadığı halde 35 katlı otel yapmaya kalkan belediye, kente zarar vermeye devam edecektir. Asli görevleri olan, temizlik, toplu taşımacılık gibi işleri dahi özelleştirme ile devreden belediyenin, garaj alanına kamu kaynaklarıyla ve görevi olmadığı halde, 35 katlı otel dikmeye kalkması ne kadar yanlış ise, bu kentin belleğinde yer alan Kız Meslek Lisesi binasının hukuka aykırı olarak yıkılmaya başlanması o kadar yanlıştır” dedi.

Uçar’a tavsiye
Gönenç, “Muhalefete, ‘Gözü görmez, kulağı duymaz’ diyen AKP İl Başkanı Bilal Uçar’a da hem kulağını hem gözünü iyice açmasını tavsiye ediyoruz. Kenti köstebek yuvasına çeviren anlayış, ucube garaj oteli girişiminden sonra, şimdi de Valilik binası ve çevresini darmadağın etmek üzeredir. Bu kente belediye eliyle verilen zararın bedelini, halk ilk seçimde partisine fatura edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı