REKLAMI GEÇ

Dursun Çiçek CHP Denizli teşkilatı ile buluştu

Dursun Çiçek CHP Denizli teşkilatı ile buluştu

Denizli’ye gelen CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Çiçek, Balyoz Davası’nda kendisini içeriye atanların listesini yaptığını, siyasetçiler hariç hepsinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandığını belirterek, FETÖ’nün siyasi ayağı yargıya teslim edilmezse bu operasyonların bitmeyeceğini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2016 Cumartesi, 14:28

Balyoz Davası’nda 21 Eylül 2012 yılında 16 yıl hapis cezası alan ve ardından Anayasa Mahkemesi’nde “haklarının ihlal edildiği” yönünde verdiği kararla 2015 yılında beraat eden CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek Denizli’ye geldi. CHP Denizli İl örgütü ile buluşan Çiçek, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı, partililer ile bilgi alış verişinde bulundu.

Partide bir basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek’e CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, İl Başkanı Teoman Sancar, ilçe başkanları Sedat Demirci ve Osman Tabu da eşlik etti.

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, “Bugün insan hakları günü tabi insan haklarının günü olmaz. Ancak insan haklarına bir vurgu yapmak ve insan haklarının en çok ihtiyacını hissettiğimiz bugünlerde tekrar yansıtmak adına böyle bir gün daha yansıtılıyor. Çünkü insanoğlu doğduğu günden ölümünü kadar belli haklara sahiptir ama en önemlisi de özgürlük hukukun üstünlüğü adil yargılanma yaşama ve demokratik yaşam hakkına sahip olmaktır. Bugün CHP olarak Denizlimizde özellikle insan hakları gününde geçmişte cemaattin tarikatların en fazla mağdur etmeye çalıştığı adeta demokrasinin bedelini ödeyen özgürlüklere olan inancıyla Cumhuriyet insanı duruşuyla Dursun Çiçek maalesef geçmiş dönemde uzun yıllar cezaevinde tutularak, haksız ithamlarla, haksız yargılamalarla, haksız kararlarla mağdur edilmiştir. Asla ilkelerinden, devrimlerinden ve mücadelesinden taviz vermemiş, iktidarın yandaşı olmaktansa Cumhuriyet’in yoldaşı olmayı tercih etmiş, bu duruşuyla da en sonunda gerçeklerin ortaya çıkmasına vesile olmuş, doğruları aydınlatmış bin milletvekilidir” dedi.

“SİYASİLER DE YARGILANMALI”
Ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, cezaevinden çıktıktan sonra kızı avukat İrem Çiçek ile bir liste yaptığını belirterek, “Bizi mağdur eden, kumpas kuran ve yargısız infaz eden suçluların listesini yapmıştık. Hakim, savcı, bilir kişilerin yanı sıra siyasetçiler de vardı. Siyasetçiler hariç bunların hepsi içeriye girdi. Sadece siyasetçiler dışarıda kaldı. Siyasetçilerin de isimleri belli zaten. İktidar partisinin önde gelen isimleri. Bunlar da içeriye girmeden bu hesap kesinlikle bitmez. Meclisten yasa çıkaran, her istediklerini FETÖ denen örgüte veren, yargıyı, polisi bunlara teslim eden bu iktidar değil miydi? Bunları azmettiren bunlar değil mi? Zaten kendi beyanları var. Suriye de büyük Ortadoğu eş başkanı olarak iç karışıklık çıkaran bu iktidar değil miydi? Dolayısıyla siyasi ayakta bu yargılamalara dahil olmadan bu hesap bitmez” dedi.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
FETÖ’nün siyasi ayağını yargıda hesap sormak için mücadele edeceklerini ifade eden Çiçek, “Siyasi ayağını yargıda hesap soracağız. Keşke yargımız iktidardan hesap soracak kadar güçlü olsa. Bunu yapamıyor. İktidardan düştüklerinde bunlar hesap verecekler. Hesap günü iktidardan düşmek demek, saraydan cezaevine gitmek demek. Önce HDP, PKK ile anlaşma yaptılar şimdi de MHP ile başkanlık projesi getiriyorlar. Geçmişte HDP ile işbirliği yaptılar boğaz boğaza geldiler. Geçmişte PKK, FETÖ ile işbirliği yaptılar şimdi savaşıyorlar. Şimdi de MHP ile işbirliği yapıyorlar. Yakın gelecekte onlar çatışma yani siyasi mücadele içine gireceklerine inanıyorum. Siyasi ayağını yargıya teslim etmek için CHP olarak mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı