REKLAMI GEÇ

Ege illerinin CHP kadın kolları Denizli’de buluştu

Ege illerinin CHP kadın kolları Denizli’de buluştu

CHP Denizli Kadın Kolları, genel merkez tarafından organize edilen “Ege’de kadının mührü var” başlıklı buluşmaya ev sahipliği yaptı. CHP’deki büyük organizasyona Denizli’nin yanı sıra Aydın, Muğla, İzmir, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak’tan kadın kolları yöneticileri katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2018 Cumartesi, 17:53

CHP’li kadınların “Ege’de kadının mührü var” başlıklı buluşması Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Ege illerinin CHP Kadın Kolları yöneticilerinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Milletvekilleri Kazım Arslan ve Teoman Sancar, CHP Kadın Kolları Başkanı Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker katıldı.

Kadının toplumdaki yerinin tartışıldığı buluşmanın konuşmacıları arasında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Kadın Kolları Genel Sekreteri Ayfer Cömert, Kadın Kolları MYK Üyesi ve Uşak, Kütahya, Denizli, Muğla İlleri Ege Bölge sorumlusu Arife Hatunoğlu ve CHP Kadın Kolları Denizli Başkanı Sündüs Başsorgun yer aldı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, mücadele sürecinde kadınların kendi güçlerine inanmalarının önemli olduğunu belirtti.

Köse, “En büyük güç, biz kadınlarda. Gücünüze inanın, güvenin. Bugün kadınların durumuna baktığımızda neden mücadele etmemiz gerektiğini çok açık bir şekilde görüyoruz. Parlamentoda kadın oranı çok acıdır ki %4’lerde. Biz hayatın her alanında eşitlik istiyoruz. Parlamentoda da, yerel yönetimlerde de, temsiliyette de, her yerde eşitlik istiyoruz. Unutulmasın ki kadınlar her zaman meydanlarda olacak ve asla biat etmeyecek. Dişimizle tırnağımızla kazandığımız haklarımızı öyle kolay kolay teslim etmeye de niyetimiz yok” dedi.

Kadının siyasette eşit temsili için mücadele verdiklerini belirten Köse, bu sürecin başlangıç noktasının ise yerel yönetimler olduğunu kaydetti.

Köse, “Kadın ne zaman siyasette, yerel yönetimlerde, sendikalarda yani toplumun her alanında hak ettiği yere gelecek, memleketimiz o zaman iyi yere gelecek. Hak ettiği şekilde yönetilecek. Demokrasi mücadelesine yapılan en büyük katkı kadının özgürleşmesidir. Kadın bedeni ve yaşamı üzerine kurulan hegemonyayı kırmak için yeni bir siyaset dili de yükselmelidir. Kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, düşmanlaştırmadan inadına barış diyerek yolumuza devam edeceğiz. Yerellerden başlayarak temsilde eşitliği sağlayacağız. Temsilde adalet yoksa toplumda adaletten bahsedemeyiz. Biz ayrıcalık istemiyoruz, hakkımız olanı almak için mücadele ediyoruz. Hiç kimse bize ayrıcalık göstermesin, biz hakkımız olanı istiyoruz. Hayatın yarısını kadınlar oluşturuyorsa, temsilde de bu orana ulaşmayız” diye konuştu.

“KADIN ERKEĞİN ARKASINDA DEĞİL YANINDA DURMALI”
CHP İl Başkanı Mahir Akbaba da, kadınların erkeğin arkasında değil, yanında durması gerektiğini belirtti. Akbaba, “Bugün Denizli’de sosyal belediyeciliği, derman belediyeciliği, ekonomik belediyeciliği konuşurken; katılımcı, şeffaf, hesap verilebilirliği değerlendirirken; üretime ve istihdama dayalı ekonomik ve sosyal refahı sağlayacak belediyecilik anlayışını konuşurken, sürdürülebilir bir yerel kalkınma modeli ile önce insan diyen Cumhuriyet Halk Parti’mizin kadınlarımız ve kızlarımızla birlikte konuşacağız. Kadınlarımızın arkamızda değil, hemen yanı başımızda olması lazım” dedi.

Denizli siyasetinde kadınların temsil oranlarının arttırılması için mücadele edeceğini dile getiren Akbaba, “600 üyeli meclisimizde kadınların temsil oranı sadece %17.34. İlde kadının adı bile yok. Denizli’de il yönetiminde 25 yöneticiden 8’i kadın. Söz veriyorum ben bu sayıyı arttıracağım. 19 ilimizde sadece bir ilçe başkanımız ve bir kadın belediye başkanımız var. Bunun da sözünü veriyorum, bu sayıyı da arttıracağım. Büyükşehir meclis üyelerimizin sayısı 75, Denizli’de kadın üye sayısı sadece ve sadece 9. Söz veriyorum artması için elimden geleni yapacağım. Çünkü, bizler biliyoruz ki kadının elinin değdiği her şey güzelleşir, bereketlenir. Kadının elinin değdiği her yer değişir, gelişir” dedi.

Kadın buluşması, diğer konuşmalar ile devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı