REKLAMI GEÇ

Ertemur, meclis araştırması istedi

Ertemur, meclis araştırması istedi

CHP Denizli Milletvekilli Ali Rıza Ertemur, üzüm üreticilerinin, izlenen yanlış tarım politikaları, artan girdi fiyatları ve son yıllarda yaşanan kuraklık ve ekonomik durgunluk nedeniyle zor günler yaşadığını belirterek, üzüm üreticilerinin yaşadığı sorunların tespit edilmesi amacıyla, meclis araştırması açılmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 28 Şubat 2009 Cumartesi, 01:00

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, TBMM Başkanlığı’na, üzüm üreticilerinin sorunlarının belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için meclis araştırması açılmasını istedi.

Tariş Üzüm Birliği’nin özerkleştirilmesi ile piyasayı dengeleyen ve satış aşamasında üzüm üreticisine destek olan bu kurumun, bir anlamda ortadan kaldırıldığını belirten Ertemur, “Üzüm üreticileri izlenen yanlış tarım politikaları, artan girdi fiyatları son yıllarda yaşanan kuraklık ve ekonomik durgunluk nedeniyle zor günler yaşamaktadır. Üzüm üreticisi kendi kaderine terkedilmiştir. Şarapçılık sektörü önemli miktarda üzüm alımı yapmaktadır, bu sektörde uygulanan yüksek vergiler, tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan ve yüzde yüzleri bulan artışlar, kuraklığa bağlı rekolte düşüklüğü, üreticinin mahsulünü bir önceki yılın fiyatının da altında satmak zorunda kalması gibi nedenlerle pek çok çiftçimiz bağlarını sökmek zorunda kalmıştır” dedi.

Ertemur, Üzüm üreticilerimizin yaşadığı sorunları saptamak ve sektörün yaşadığı sorunların çözümü için gerekli önlemleri almak amacıyla, meclis araştırması açılmasını teklif etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı