REKLAMI GEÇ

Halk onaylamadan proje yapılmamalı

Halk onaylamadan proje yapılmamalı

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, kentlerde, halkın onaylamadığı toplu konut projelerinin faydadan çok zarar getireceğini belirterek, “Bu nedenle, bazı mahallelerde, kentsel dönüşüm adı altında gerçekleştirilmek istenen kamulaştırmalardan ve yıkımlardan vazgeçilerek, halkın onaylayacağı toplu konut projeleri gerçekleştirilecek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Şubat 2009 Perşembe, 01:00

Denizli’nin en eski yerleşim birimlerinden biri olan İlbadı Mahallesi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Belediye Başkan Adayı Mimar Hüsamettin Ataman, mahallelilerin sıkıntılarına ortak oldu. Onlarca yıllık mahallelerinin isminin değişmesine ve TOKİ projesi nedeniyle evlerinin yıkılacak olmasına tepki gösteren İlbadı Mahallesi sakinleri, sorunlarını Başkan Adayı Ataman’a anlattı.

Mahalle’de düzenlenen bir kahve toplantısında, İlbadılılar’a seslenen Ataman, mahallenin isminin orada yaşayanların rızası olmaksızın değiştirilmesinin sağlıklı olmadığını dile getirdi. Kentler ve mahallelerinin, insanlarla birlikte nefes alıp, yaşayan unsurlar olduğunu söyleyen Ataman, “Her kentin, her mahallenin kendine özgü kimliği vardır. Bu kimlik, o kentin, o mahallenin yaşantısında, geleneğinde, göreneğinde, fiziki mekânlarında kendini gösterir ve o mekânlarda yaşayanlar ile bir bütündür. Bir mahallenin yok edilmesi veya adının değiştirilmesi için o mahallede yaşayanların onayının alınması gereklidir. Topluma mal olmuş cadde, park, meydan, mahalle isimlerinin değiştirilmesinde halkoyuna başvurulması şarttır” diye konuştu.

İşsizliğin had safhaya ulaştığı, ekonomik krizin insanların belini büktüğü kriz ortamında, yanlış yıkım kararlarına dur denilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Adayı Ataman, “Toplu konut yapımı çok önemli bir toplumsal projedir. Ancak bu projenin uygulanması halka rağmen gerçekleştirilemez. Halkın onaylamadığı toplu konut projeleri faydadan çok zarar getirir. Bu nedenle, bazı mahallelerde, kentsel dönüşüm adı altında gerçekleştirilmek istenen kamulaştırmalardan ve yıkımlardan vazgeçilerek, halkın onaylayacağı toplu konut projeleri gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı