REKLAMI GEÇ

Hepsi Kubilay oldu

Hepsi Kubilay oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri,İzmir Menemen’de yedek subay olarak askerliğini yaptığı sırada şeriatçı bir grup tarafından şehit edilen öğretmen Kubilay’ı andı. Kubilay’ın maskı ile Candoğan Parkı Önü’nde basın açıklaması yapan gençler, “CHP Gençlik örgütü gerekirse Kubilay olacak, devrimlerine ve Cumhuriyetine sahip çıkacaktır” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2014 Salı, 17:56

CHP’li gençler, İzmir’in Menemen ilçesinde, askerliğini yedek subay olarak yapan öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay ve yardımına koşan bekçiler Hasan ve Şevki’nin şeriat isteyen bir grup tarafından öldürülmesinin yıldönümü dolayısıyla Candoğan Parkı önünde basın açıklaması yaptı.

denizli-chp-gencler-kubilayi-andi-ic

Yüzlerinde Kubilay maskı ile Candoğan Parkı önünde toplanan CHP’li gençler adına basın açıklamasını okuyan Tugay Odabaşıoğlu, “Kubilay olmak karanlıktan aydınlığa, dogmalardan bilimselliğe ve akılcılığa, bağnazlıktan çağdaşlığa imparatorluktan ulus devlete, kulluktan yurttaşlığa geçmek demektir. Bugün Şeyh Esadların, Derviş Kemallerin yolunda giden irticacı, karşı devrimci hareketlere açıkça destek verenlerden hesabı sorulacaktır. CHP Gençlik Örgütü gerekirse Kubilay olacak devrimlere ve Cumhuriyetine sahip çıkacaktır. Anıtın başucunda yazdığı gibi, ‘İnandılar, dövüştüler, öldüler. Bıraktıkları emanetin bekçisiyiz’ diyerek tüm dünyaya, daha milyonlarca Kubilay olduğunu haykırıyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından CHP’li gençler, “Devrim Şehitleri Ölmez”, ‘Hepimiz Kubilay’ız” ,”Kubilay olmak asla baş eğmemektir” sloganları atarak dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı