REKLAMI GEÇ

Horzum: Vicdanınız rahat mı?

Horzum: Vicdanınız rahat mı?

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, terbiye dışı paylaşım yapan imama verilen ödül gibi cezaya tepki gösterdi, mülki idare amirlerine “vicdanınız rahat mı?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2020 Salı, 17:30

Bayramyeri Cami imamı F.T. yaptığı terbiye dışı paylaşım nedeniyle hakkında açılan idari soruşturmanın sonunda ödül gibi cezaya çarptırılmış, lojmansız camiden lojmanı olan camiye gönderilmişti.

İmamın terbiye dışı paylaşımının ardından hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, idari soruşturmanın sonucuna da sert tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Horzum, Dünya’nın ve ülkenin içinde bulunduğu koronavirüs salgını nedeniyle en çok birliğe, beraberliğe ve yardımlaşmaya ihtiyacımız olduğunu söyledi. Horzum, tüm halkın bu yönde bir beklenti içindeyken, inanın temsilcisi rolünde bulunan bir imamın paylaşımının kendilerini son derece üzdüğünü kaydetti.

Horzum, “Bayramyeri Cami imamımın ahlak dışı, edep dışı, toplumu ayrıştırıcı, kin ve nefret söylemi için bir idari soruşturma başlattınız. Halk olarak, bu ülkede biraz adalet varsa gereği yapılır diye bekledik, beklerken de Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulmayı da ihmal etmedik. Şüphelerimiz vardı, bu söylemi yapmak için bir yerlerden güç alması gerekiyordu. Nihayet idari soruşturmayı tamamlamışsınız. Bizler, bir ceza verilmesini beklerken sizler bu hakaretin karşılığında ÖDÜL vermişsiniz. Lojmanı da olan, yine merkezde Kirişhane Camimize tayin etmişsiniz. Bu uygulama halkın vicdanında yer bulmamıştır, acaba sizlerin vicdanları rahat mı? Toplumu kin ve nefrete sürükleyen bu tür kişilere gereken cezayı verirsiniz diye düşünmek bizim hatamız olmuştur! Ama biz adalet önünde bu işin peşini bırakmayacağız. Bu konuda sizleri de rahatsız etmeye devam edeceğiz. Topluma hakaret eden kişilerin, saygın meslek ve makamlarda yeri yoktur. Ayrıca bu şahsa 657 sayılı yasanın disiplin hükümleri uygulandı mı? Bu konuda da kamuoyunu aydınlatmanızı bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı