REKLAMI GEÇ

“İktidar olmak için adayım”

“İktidar olmak için adayım”

CHP Genel Başkan Aday Adayı Umut Oran, Denizli CHP İl Teşkilatı’nda partililerle bir araya geldi. Daha etkili ve demokratik bir CHP için genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Oran, “Artık iktidar olmanın zamanı geldi” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 19 Nisan 2008 Cumartesi, 00:00

CHP Genel Başkan Aday Adayı Umut Oran, eski bakanlar Abdülkadir Ateş, Fikret Ünlü ile Eşref Erdem, Konya Milletvekili Atilla Kart ve partililerle birlikte Denizli’yi ziyaret etti. Umut Oran’ı İl Başkanı Ali kavak, Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal ve partililer karşıladı.

Oran, daha demokratik ve etkili bir CHP için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.

Genel Başkan Baykal’dan son 5 yıldır partide görev alması konusunda davet aldığını söyleyen Oran, bu davetleri daha önce değerlendirmediğini söyleyerek, “Sayın Genel Başkanımızın yönetim anlayışını çok fazla benimseyemiyorum çünkü ben sosyal demokrat bir insanım. Sosyal demokraside bireysel hak ve özgürlüklere önem verilir. Ancak ne yazık ki Baykal’da bu tutumu göremiyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin çok kritik bir noktada bulunduğunun da altını çizen Oran, ekonomik, sosyal ve siyasi platformda son derece büyük tehlikelerin ortaya çıktığına dikkat çekti. Demokrasi ve laikliğin çözüm noktasının CHP olduğunu dile getiren Oran, “Türkiye’nin özgürlüğünün bağımsızlığının çözüm noktası CHP’dir. Ama bunlarla ilgili söylem değil, eyleme geçmemiz gerekiyor. Ben mevcut yönetimde bu arzuyu göremediğim için genel başkanlığa aday oldum. CHP’de tepeden tırnağa birçok şeyin değişmesi gerekiyor. Muhalefet yapamadığımız gibi bir yandan da iktidar olmanın planlarını yapmamız gerekiyor. Yeni bir siyaset kültürüne ihtiyaç var. Bu ancak CHP’de yönetim değişikliğiyle olabilir. Gezdiğim yedi ilde kurultayın heyecanı bile yok. Ana muhalefet partisinin kurultayı herhangi bir derneğin kurultayı gibi algılanıyor. Böyle bir ümitsizlik hâkim” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan aday adayı Umut Oran, parti tüzüğünde genel başkan adaylığı için konulan beşte bir imza şartını eleştiren Oran, Genel Başkan Deniz Baykal’ın kendi koyduğu barajı geçemeyeceğini de iddia etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı