REKLAMI GEÇ

İl de reddetti, seçim resmileşti

İl de reddetti, seçim resmileşti

1 Kasım Seçim sonuçlarına bir çok sandıkta itiraz eden CHP’nin başvurusu ilçe seçim kurullarının ardından İl Seçim Kurulu tarafından da reddedildi. Kurulun verdiği karar, Denizli’deki seçimlerin resmileştirdi. Yeni vekillerin mazbatalarını almak için önlerinde bir engel kalmadı. Ancak, CHP yönetiminin Yüksek Seçim Kurulu’na da başvuracakları ve seçimlere itiraz edecekleri öğrenildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2015 Cuma, 17:20

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarının alınmasının ardından, CHP birçok sandıkta usulsüzlük tespit edildiği iddiasıyla itiraz süreci başlatmıştı. İlk olarak ilçe seçim kurullarına başvuran CHP yönetimleri, buralardan red cevabı almıştı.

İL SEÇİM KURULU DA REDDETTİ
İl seçim kurullarından olumsuz yanıtların alınmasının ardından itirazlarını bir üst merci olan İl Seçim Kurulu’na taşıyan CHP yönetimi burada da beklediği sonucu alamadı. CHP’nin itirazlarını değerlendiren İl Seçim Kurulu, başvuruyu reddetti.

SEÇİM SONUÇLARI RESMİLEŞTİ
İl Seçim Kurulu’nun CHP’nin itirazlarına yönelik verdiği karar, Denizli’de seçim sonuçlarının resmileşmesi anlamına geldi. İl Seçim Kurulu kararının CHP’ye henüz tebliğ edilmediği, tebliğden sonra da seçim sonuçlarının resmiyet kazanacağı ifade edildi.

CHP YSK’YE GİDECEK
İlçe ve İl Seçim Kurulu’ndan sonuç alamayan CHP’nin seçimlerin peşini bırakmayacağı, Denizli’deki bir çok sandıkta yeniden işlem yapılmasına ilişkin ısrarlarını sürdürecekleri ifade edildi. CHP’nin İl Seçim Kurulu’nun kararının ellerine ulaşmasının ardından konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyacağı kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı