REKLAMI GEÇ

İlk “FETÖ araştırılsın” önergesini eski CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı vermiş

İlk “FETÖ araştırılsın” önergesini eski CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı vermiş

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında başlayan ve yargıya taşınan “Siyasi ayak” tartışmalarında dikkat çeken bir arşiv ortaya çıktı. Sözcü Gazetesi’nin bugün manşete taşıdığı haberin kaynağı, FETÖ’nün araştırılmasına yönelik olarak eski CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı’nın 2005 yılında verdiği önerge oldu. Gazalcı, 15 yıl önce “FETÖ araştırılsın” demiş, AK Parti oylarıyla önerge dikkate alınmamıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2020 Salı, 09:49

15 Temmuz Hain Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar sürerken, sürece ilişkin en büyük tartışma “siyasi ayak” üzerinde dönüyor. FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasına yönelik yapılan en sert tartışma kısa süre önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşandı.

Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 500 bin liralık tazminat davası açmış, Kılıçdaroğlu da Erdoğan’a 5 kuruşluk dava açarak karşılık vermişti.

TBMM TARİHİNDE İLK KEZ GAZALCI ÖNERGE VERMİŞ
“Siyasi ayak” tartışmaları devam ederken, Sözcü Gazetesi bugün dikkat çeken bir manşetle çıktı. Habere göre, TBMM tarihinde FETÖ tehlikesine ilk olarak işaret eden ve “Meclis araştırması açalım” diye önerge veren ilk isim dönemin CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı oldu. Gazalcı’nın ilk imzacısı olduğu önergeye aralarında Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce’nin de bulunduğu CHP’li 72 milletvekilinin de katıldığı, 9 Mart 2005 günü TBMM’ye verildiği ortaya çıktı.

“Gülen Tarikatı” konulu önergede, “Eğitim alanında kamu gücünden sonra en büyük örgütlenme, Fetullah Gülen okullarıdır. Gülen tarikatının bu okullarda militanlar yetiştirerek, devlette kadrolaşmayı amaçladığı ileri sürülmektedir. Yüzlerce okulun yapımı, binlerce öğretmenin aylığı hangi kaynaktan karşılanmaktadır? Gülen’e bağlı okul, yurt ve dershanelerde laik bir eğitim yapılmakta mıdır? Bu konudaki kaygıların araştırılması gerekir” denildi.

Önce Gazalcı ve 69 milletvekili tarafından TBMM’ye sunulan, daha sonra Birgen Keleş ve Oya Araslı’nın eklenmesi ile 72 imzaya çıkan önergenin 53. sırasında İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 62. sırasında ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin imzası bulunuyor. Önergeyi imzalayan 72 isimden Kılıçdaroğlu dışında halen TBMM’de milletvekili olarak bulunan hiçbir ismin kalmaması da dikkat çekti.

Önergede İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sivas Milletvekili Nurettin Sözen, Türk-İş eski Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Bayram Meral’in de imzası yer aldı. Önerge o dönem meclis çoğunluğunu oluşturan AKP tarafından gündeme alınmayınca, hükümsüz kalmıştı.

MUSTAFA GAZALCI KİMDİR?
Eğitimci, yazar, siyasetçi, milletvekili. 14 Mayıs 1945, Güney / Denizli doğumlu. Güney Atatürk İlkokulu, Isparta Gönen İlköğretmen Okulu, Balıkesir Necati Bey Eğitim Enstitüsü mezunu.

İlk ve orta dereceli okullarda öğretmenlik, TÖS ve TÖBDER şube başkanlıkları, Eğit-Der Genel Başkanlığı (1996) yaptı.

CHP’den Denizli Milletvekili (1997-80), SHP Genel Sekreter Yardımcısı (1991-93) oldu. 1991’den itibaren CHP Parti Meclisi ve MYK üyesi olarak görev aldı. 2002 yılı genel seçimlerinde CHP’den Denizli Milletvekili seçildi.

İlk yazısı “Hocanın Cevabına Öğretmenin Yanıtı”, 1967’de Denizli Gazetesi’nde çıkmıştı. Diğer yazıları Denizli (1967-96), TÖS, TÖBDER, Yansıma, Cumhuriyet (1989-2005), Siyah Beyaz (1996), Abece (1988) gazete ve dergilerinde yer aldı. Edebiyatçılar Derneği, Anadolu Kulübü, Eğit-Der, Dil Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı