REKLAMI GEÇ

İmzalar ayakkabı kutularıyla gönderildi

İmzalar ayakkabı kutularıyla gönderildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası dolayısıyla düzenlediği kampanyada topladığı yaklaşık 20 bin imzayı, ayakkabı kutularına koyarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2014 Perşembe, 14:58

CHP Denizli İl Örgütü’nün 17-25 Aralık arasını Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olarak ilan düzenlediği imza kampanyası sona erdi.  CHP İl Yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik kollarının 19 ilçede topladığı yaklaşık 20 bin imza, miting havasında bir basın açıklamasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderildi.

denizli-chp-yolsuzluk-aciklama-ic-1

Denizli PTT Başmüdürlüğü önünde gerçekleştirilen eyleme,  Genel merkez tarafından görevlendirilen Manisa Milletvekili Hasan Ören de katıldı.  Ellerinde “Halk Sizi Böyle De Tanıyor. Biz Hırsıza Hırsız Deriz” yazılı pankartla gelen partililere, parti  otobüsünden  seslenen  Ören, “AKP iktidarının yolsuzluklarını, aldıkları rüşvetleri ve tüm gerçekleri halka anlatacağız. Yolsuzluk ve rüşvet olaylarını araştırma komisyonu 4 bakan hakkındaki Yüce Divan oylamasını 5 Ocak’a ertelendi.  Bu arada paralar da sahiplerine iade ediliyor. Bu 4 bakanı aklamaya çalışmanın önü açılıyor. Ancak hak bunlara inanmaz artık.  Bakanların kendileri istemeli. Ben olsam öyle yapardım. Çocuklarıma, aileme temiz bir ad bırakmak için. Aklanmadan vicdanlarınız rahat edecek mi?” diye sordu.

“AKP TELAŞ İÇİNDE”
Halkın yüzde 90’ının 4 bakanın Yüce Divan’da yargılanmasını istediğini belirten Ören,”Toplanan imzalarda göstermektedir ki, halk bakanların yargılanmasını istiyor. Yüce Divana göndermek istiyor. Eğer yolsuzluk yapmadıysanız, rüşvet almadıysanız neden telaş ediyorsunuz.  Ancak bu yolsuzluk ve rüşvet olayı 4 bakan ile sınırlı kalmayacak” dedi.

denizli-chp-yolsuzluk-aciklama-ic-2

EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ’Yİ İSTİFAYA ÇAĞIRDI
Denizli PTT Başmüdürlüğü Önünde yaptığı açıklamada Yolsuzluk ve Rüşvet Olaylarını Araştırma Komisyonu üyesi AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye seslenen CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “4 Bakanı Yüce Divana göndermeden Denizli’ye gelmeyin. Yoksa halk tarafından protesto edilir, görüldüğünüz yerde yuhalanırsınız. Ayrıca, ‘Anadolu saflığımıza verin. İyi niyetli davrandık biraz, saf olduk size çok inandık’ sözleriyle paralel yapıyı eleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye Denizli şivesi ile seslenmek istiyorum. Mazallah bu saflıkla sen ülkeyi de satarsın.  Eyisimi sen bakanlıktan çekil” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplanan imzalar, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ve devamındaki protesto eylemlerinin simgesi haline gelen ayakkabı kutularına konularak TBMM Başkanlığı’na gönderildi.

denizli-chp-yolsuzluk-aciklama-ic

“BOĞUN EĞMEK ZORUNDA KALMAYACAKSINIZ”
Öte yandan CHP İl Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısına, partili gençler ellerinde Halk Lis Konya İl Başkanı 16 yaşındaki Mehmet Emin Altunses’in fotoğraflarıyla katıldı.  Liseli gencin, Konya’da devrim şehidi’ Kubilay’ı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasını eleştiren CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören“AK Parti son çırpınışlarını yaşıyor” derken, CHP İl Başkanı Çavuşoğlu ise, “CHP İktidar olduğunda boğun eğmek zorunda kalmayacaksınız” diyerek 16 yaşındaki çocuğu tutuklayan yargı mensuplarına seslendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı