REKLAMI GEÇ

“KAMUNUN KAYNAKLARIYLA OY TOPLUYOR”

“KAMUNUN KAYNAKLARIYLA OY TOPLUYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi kamu malını hoyratça kullanarak kendi siyasi partisine haksız prim toplamakla suçladı. “Zeybekci, 76 milyonun vergileriyle propaganda yapıyor. Devletin bütün imkanlarını ve görevlilerini arkasına alarak ilçe ilçe, köy köy dolaşıyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Mart 2014 Pazartesi, 13:13

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, CHP Merkezefendi Belediye Başkan adayı Arif Balkanay’ın seçim bürosunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Keskin, Denizli ve Türkiye gündemindeki gelişmeleri değerlendirdiği toplantıda, 30 Mart Yerel seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“KAMU MALINI HOYRATÇA KULLANIYOR”
CHP’li Keskin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, seçim döneminde bakanlık imkanlarıyla propaganda yapmasını eleştirerek, “Seçim sürecinde çok ilginç etkinlik ve sahnelere tanık oluyoruz. İlimizde bir milletvekili arkadaşımız bakan oldu. Bu Denizli olarak hepimizi sevindirdi. Ancak, Bakanlık koltuğuna oturduktan sonra Denizli’deki uygulamaları değişti. Siyasi çalışmalarını sürdüren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, devletin bütün görevlilerini arkasına alarak ilçe ilçe, köy köy dolaşıyor. Yanında 8-9 jandarma ve bir ambulans ile köyleri dolaşarak etkilemeye çalışıyor. 76 milyon vatandaşın ödediği vergilerle propaganda yapıyor. Bu Denizli olarak üzüntü kaynağı. Kamu kaynaklarının ve 76 milyon insanın ödediği vergileri böyle hoyratça kullanarak kendi siyasi partisine haksız bir prim toplama çalışmalarını doğru bulmadığımızı vurgulamak istiyorum” dedi.

ic

“AK PARTİNİN ALNININ KİRİDİR ”
AK Parti iktidarı döneminde 76 milyon insanın değişik şekillerde fişlendiğini ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, fişleme olaylarının hastanelerde devam ettiğini savundu. Denizli Devlet Hastanesi’nde akciğer filmi çektiren bir hastaya hastanede verilen matbu evrakta “Irk: Kafkas (Beyaz)” şeklinde bilgilerin yer aldığını belirten Keskin, “Bunun adı fişlemedir. İnsanların ırkları tedavisini nasıl etkiler bilemiyorum. Bir Kürt arkadaşın belgesinde ise Mezopotamya ifadesi yer alıyor. Bu, insanların ırklarına göre ayrıştırılması ve fişlenmesi demektir. AK Parti iktidarının 76 milyonu değişik şekillerde fişlediğini biliyoruz. Geçmişte bunu yaşadık. Şimdi de hastanelerde vatandaşlar ırklarına göre fişleniyor. 20. Yüzyılda bu utanç vericidir. Bu siyasi iktidarın insanları nasıl ayrıştırdığının örneğidir. Ak Parti’nin utancı ve alnının kiridir” diye konuştu.

“BERKİN’İ ÖLDÜRENİ DE AÇIKLA”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, gezi olayları sırasında, polisin attığı gaz kapsülü ile başından yararlanan ve 269 günlük yaşam savaşı sonunda hayatını kaybeden Bekin Elvan için terörist, Okmeydanı’nda iki grup arasında çıkan kavgada ölen  Burakcan’ı ise kendisine yakın görerek ayrımcılık yaptığını ileri süren  Keskin, “Recep Tayyip Erdoğan’ın yanlışlıklarından biri de insanları ölümlerde bile kutuplaştırmasıdır. Eğer bir başkasının acısını vicdanında hissetmiyorsa o insanı insan olarak nitelendiremezsiniz. 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı kamuoyunda linç edecek yaklaşım sergileyen Başbakan, diğer genç arkadaşı kendisinden biri görmektedir. Berkin Elvan için, Gezi olaylarında kimliğini saklayarak eylemlerde bulunduğuna kadar olayın detayını bilen bir Başbakan, Berkin’i öldürenin de kim olduğunu bilecek kadar bilgiye sahiptir. Bunu da açıklasın”

“CEMAATLE DİRSEK TEMASIMIZ OLMADI”
Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, “Her hangi bir siyasi parti ile ittifak kurdunuz mu?” sorusuna, “Cemaatle ittifak kurdunuz mu diye soruyorsunuz sanırım. Hayır. Hiç cemaatle dirsek temasımız olmadı. Seçim ittifakı ise söz konusu değil. Ancak, inanç dünyası Türkiye’nin CHP ile düzlüğe çıkacağını gördü ve bizi destekliyorsa bu bizleri mutlu eder. İnsanlar dinamik bir varlıktır. Ülkede yaşanan olaylara karşı değişim gösterebilir, düşünceleri değişebilir. Bizim için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması itibar görmesi için yeterlidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı