REKLAMI GEÇ

Karaca 3,5 ay önce verdiği önergeye cevap bekliyor

Karaca 3,5 ay önce verdiği önergeye cevap bekliyor

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 3,5 ay önce verdiği IŞİD’in eylem yapacağı iddiaları ve önlemlere ilişkin soru önergesine Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hala cevap vermediğini belitti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2015 Pazartesi, 13:51

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Haziran ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde; ülkemizde artan terör olayları ve IŞİD’in faaliyetlerine ilişkin iddiaları gündeme getirmiş, önlem alınmasının önemine dikkat çekmişti. 

Aradan 3,5 ay geçmesine rağmen Karaca’nın yazılı soru önergesine Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yanıt gelmedi.

Ankara’da 10 Ekimde, resmi açıklamalara göre 102 vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yüzlerce yurttaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısının ardından, Milletvekili Karaca’nın soru önergesinde yer alan “IŞİD terör örgütünün motivasyonunu ayakta tutabilmek için canlı bombaların uyuyan hücreler olarak önceden belirlenen bölgelere gönderildiği” yönündeki iddialar bir kez daha gündeme geldi.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Haziran ayında öngörülerini ve önlem çağrısını içeren soru önergesinde, Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltmiş ve IŞİD tehdidi karşısında hangi önlemlerin alındığını sormuştu.

“(DEAŞ) IŞİD militanlarının Türkiye’ye girişine engel olmak için havaalanlarımızda ya da kevgire dönen Suriye-Türkiye sınırında almayı düşündüğünüz tedbirler nelerdir?

Sınırlarımızdaki güvenlik zaafiyeti dikkate alındığında, ülkemize veya sınır illerimize yönelik herhangi bir DEAŞ saldırısı tehlikesi görüyor musunuz?


Bazı basın kaynaklarında DEAŞ terör örgütünün Türkiye’de büyük eylemlere imza atmaya hazırlandıkları, Suriye ve Irak’ta peşpeşe yenilgiler alan DEAŞ terör örgütünün motivasyonunu ayakta tutabilmek için canlı bombaların uyuyan hücreler olarak önceden belirlenen bölgelere gönderildiği yönünde iddialar yer almıştır. Bu iddialar doğru mudur? Şayet doğru ise bu eylemleri önlemeye yönelik gerekli tedbirler alınmış mıdır?

KEŞKE ÖNLEM ALINSAYDI, KEŞKE HAKLI ÇIKMASAYDIK
“Terörü kınamakla olmuyor. Devlet yetkilileri çelişkili açıklamalarla, çarpıtılmış söylemlerle gündem saptırıyor, bu katliamı unutturmaya çalışıyor” diyen Karaca, birbiri ardına gelen gizlilik kararları ve yayın yasaklarının, gizlenmeye çalışılan gerçekleri örtbas etmeye yetmediğini, ülkede artan terör olayları ve IŞİD’in canlı bombalarıyla ilgili 3,5 ay önce soru önergesi verdiğini, aradan 3,5 ay geçtiğini ve hala yanıtlanmadığını söyledi.

Karaca, “Önergemizin içeriği dikkate alınmış, gerekli önlemler alınmış olsa idi belki bu hain saldırı gerçekleşmeyecekti” dedi.

SORUMLULAR ORTADA
“Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı kurgulanıp sergilenirken vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacak kolluk kuvvetleri, devletin istihbarat örgütleri nerde ve ne yapıyordu?” diye soran Karaca, “Sorumlular ayan beyan ortadadır. Sorumluluğu bürokratlara yıkarak bulundukları makamları hak etmediklerini ortaya koyan, devleti yönetirken zaafiyet yaratan, seyreden, müdahale etmeyen ya da edemeyen hükümet yetkilileri hesap verecek” dedi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı