REKLAMI GEÇ

Karaca Çal ve Baklan’da doludan etkilenen arazileri inceledi

Karaca Çal ve Baklan’da doludan etkilenen arazileri inceledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, dolunun büyük hasar yarattığı Çal ve Baklan’da arazileri inceledi, vatandaşlarla bir araya geldi. Karaca, “Acilen afet bölgesi ilan edilmeli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2020 Çarşamba, 18:10

Denizli, önce don, ardından da dolu afeti ile karşı karşıya kaldı. Birçok bölgede ciddi hasarlar yaratan doğa olaylarının ardından üretici perişan oldu.

CHP’Lİ KARACA İNCELE YAPTI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Çal ve Baklan’a giderek, doludan etkilenen arazilerde incelemelerde bulundu. Burada ekili alanları gezen ve zararın boyutlarına ilişkin bilgi alan Karaca, hasarın büyük olduğunu söyledi.

AFET BÖLGESİ ÇAĞRISI
Don ve doludan etkilenen alanların çok büyük olduğunu belirten CHP’li Karaca, hükümete “Afet bölgesi ilan edilmeli” çağrısı yaptı. Çiftçilerin don ve dolu nedeniyle bu yılki ürünlerinin büyük bölümünü kaybettiğini belirten Karaca, “Geride kalanların ise ne kadar çare olacağı malum. Zaten borç sarmalında olan çiftçinin acilen desteğe ihtiyacı var. Bu bölgeler afet bölgesi ilan edilmeli, çiftçinin elinden tutulmalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı