REKLAMI GEÇ

Karaca: Suçüstü yakalandılar

Karaca: Suçüstü yakalandılar

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Gülizar biçer Karaca, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun dağılmasıyla ilgili olarak “CHP, hükümeti suçüstü yakalamıştır. TBMM Başkanı da suçluların telaşı ile CHP tarafından ortaya çıkarılan gerçek niyetin üstünü örtmek için komisyon çalışmalarına son vermiştir” değerlendirmesini yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2016 Çarşamba, 13:17

CHP PM Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile ilgili dün akşam ortaya çıkan gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, Türkiye’yi darbe hukukundan arındırmak amacı ile kurulan komisyonun TBMM Başkanı tarafından dağıtıldığını ifade etti.

CHP’yi temsilen seçilen üyelerin, özgürlükçü demokrasinin esas alınacağı bir anayasa ile birlikte, Türkiye’yi darbe hukukundan arındırmak amacıyla komisyonun çalışma ilkelerinin belirlenmesini talep ettiğini belirten Karaca, şunları kaydetti:

“Dün yapılan 3. Toplantıda, CHP heyeti tarafından komisyonun çalışmalarının parlamenter sistem üzerinden yapılması, komisyonun başkanlık sistemine bağlanmaması ve yan kolu gibi çalışmaması, her şeyden önce anayasanın ilk 4 maddesinin tartışmaya açılmayacağına ilişkin ön şarttan vazgeçmeyeceğine ilişkin açıklaması üzerine, TBMM Başkanı mutabakat sağlanmadığını ifade ederek komisyon çalışmalarına son vermiştir.

Hükümetin asıl niyetinin ülkemizin içinde bulunduğu açmaza çare olacak yeni bir anayasa yapmak olmadığı, anayasa kandırmacası ile başkanlık sisteminin zeminini hazırlayacak dayatma ve Türkiye Cumhuriyetinin tanımının yer aldığı anayasanın ilk 4 maddesinin tartışmaya açılma planları olduğu CHP tarafından ortaya çıkarılmıştır. CHP, hükümeti suçüstü yakalamıştır. TBMM Başkanı da suçluların telaşı ile CHP tarafından ortaya çıkarılan gerçek niyetin üstünü örtmek için komisyon çalışmalarına son vermiştir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı