REKLAMI GEÇ

Karaca’dan Bakan İslam’a usulsüz maaş ödeme sorusu

Karaca’dan Bakan İslam’a usulsüz maaş ödeme sorusu

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “evde bakım, yaşlı ve engelli maaşları” ile ilgili usulsüz ödemeler yapıldığı iddialarını meclis gündemine taşıdı. Karaca, verdiği önergeyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a kaç kişiye ne kadar ödeme yapıldığını sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2015 Perşembe, 15:17

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “evde bakım, yaşlı ve engelli maaşları” ile ilgili usülsüzlük iddiaları üzerine TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Karaca, soru önergesinde medyada yer alan haberlere dikkat çekerek, denetimler sonucu bakanlığın yersiz olarak ödenen maaşların kesilmesi ve bunların geriye dönük tahsil edilmesini istediği, ancak daha sonra AK Parti teşkilatlarından gelen baskılar sonucu geri adım atıldığını belirtti.

ic-1

KARACA’NIN YÖNELTTİĞİ SORULAR
Karaca, 81 ildeki usulsüz maaş ödemeleriyle ilgili yapılan soruşturma ve inceleme ile paranın tahsilatı konusundaki işlemlerin askıya alındığı iddialarına da yer verdiği önergede, Bakan İslam’a şu soruları yöneltti:

1.Bakanlığınız nezdinde 81 İl valiliklerine “bu yardım parasını mükerrer alan, özürlü kişi ölmesine rağmen almaya devam eden, özür derecesi yeterli olmadan yardım alan kişilere şimdilik dokunmayın, paranın iadesini istemeyin, takibat yapmayın” yönünde talimat yazısı gönderildiğine yönelik iddialar doğru mudur? Şayet doğru ise bu talimatınızın yasal dayanağı nedir?

2.Bakanlığınız tarafından, “evde bakım, yaşlı ve engelli maaşları” ile ilgili ülke genelinde yapılan denetimler neticesinde usulsüz ödeme yapıldığı tespit edilen kaç kişi mevcuttur, bu kişilere ödenen toplam meblağ ne kadardır? Bu usulsüz ödemelerin kaçına yönelik yasal takip başlatılmıştır?

3.Bu usulsüz ödemeler neticesinde gerçekleşen kamu zararına yönelik 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun neticesinde işlem yapmamanızın nedeni erken genel seçim olasılığının dillendirildiği bir süreçte seçim yatırımı olarak değerlendirilebilinir mi?

4.Kamu zararına neden olan usulsüz ödemeler bakanlığınız yetkililerince tespit edilmiş ve tarafınızdan bu usulsüz ödemelerin tahsilâtına yönelik başlatılan idari işlemin iptali gerçekleştirilmiş ise bu eyleminiz suç teşkil etmemekte midir? Sizi bu konuda uyaran bürokratlarınız oldu mu? Görevinizi kötüye kullandığınızın farkında mısınız?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı