REKLAMI GEÇ

Karaca’dan, Uğur Mumcu anısına mesaj

Karaca’dan, Uğur Mumcu anısına mesaj

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 24 Ocak 1993 yılında hain bir suikast sonucu katledilen Gazeteci Uğur Mumcu’nun 26. Ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2019 Çarşamba, 17:13

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, “24 Ocak 1993’te hain bir suikast sonucu katledilen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin 26. yıldönümünde saygıyla, özlemle anıyorum” dedi.

Mesajında, “Türkiye’de aydın olmanın, sorumluluk almanın, gerçeklerin peşinden ısrarla, kararlılıkla ve korkmadan yürümenin, etik ve ilkeli gazeteciliğin simgesi olmuş Uğur Mumcu, Atatürkçülüğünden taviz vermeyen dik duruşuyla hepimiz için onurlu bir miras bırakmıştır” diyen Milletvekili Karaca, mesajının devamında şunlara yer verdi:

Derin ve karanlık güçlerin kirli oyunlarını, hesaplarını açığa çıkarma gayretini ömrü boyunca sürdüren Uğur Mumcu, aydınlık, özgür ve insanca bir toplum hayalini gerçek kılan, cesaret ve umudumuzu pekiştiren örnek bir kimliktir. Aradan geçen onca yıla rağmen, suikasti planlayan ve azmettirenlerin açığa çıkarılmamış olması, demokrasi ayıbıdır, halkın gerçeği öğrenme, gerçeğe ulaşma hakkının, adalet ve hukukun gasp edilmesidir.

Toplumsal hafızalardan silinmek istense, yok sayılmaya üstü örtülmeye çalışılsa da Uğur Mumcu suikastının aydınlatılmamış olması vicdanımızda açılan yaradır. 24 Ocak 1993’te evinin önüne arabasına konan bombayla aramızdan koparılan Uğur Mumcu, 31 Ocak 1990’da katledilen Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy başta olmak üzere, karanlık bir Türkiye isteyenlerin önünde siper olan, gerçeklerin peşinde cesurca ilerlerken katledilen tüm Atatürkçü aydınlarımızın yokluğunu bugün çok daha fazla hissediyoruz.

Gazetecilerin, sanatçıların, aydınların itibarsızlaştırıldığı, hedef gösterildiği, haksız gerekçelerle yargılandığı karanlık bir dönemde katledilen tüm aydınlarımızın unutulmadığının, unutulmayacağının sözünü veriyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı