REKLAMI GEÇ

Karaca’nın verdiği “Tarımda ÖTV kalksın” teklifi reddedildi

Karaca’nın verdiği “Tarımda ÖTV kalksın” teklifi reddedildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tarım ve hayvancılıkta ÖTV’nin kaldırılmasına ilişkin verdiği kanun teklifi, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Karaca, “Çiftçimiz üretirse kazanır, çiftçimiz kazanırsa ülke kazanır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2020 Çarşamba, 12:15

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tarım girdilerinde ÖTV’nin kaldırılmasına ilişkin verdiği teklif hakkında söz aldı. Tarımda ÖTV olmasını eleştiren Karaca, “Mücevher ve pırlantada ÖTV yoksa çiftçinin kullandığı gübrede neden ÖTV var? Yatta kullanılan mazotta ÖTV yoksa çiftçinin kullandığı traktöre koyduğu mazotta neden ÖTV var?” diye sordu.

Tarım alanlarında ve çiftçi sayılarında yaşanan azalmaya dikkat çeken Karaca, çiftçinin Tarım Kanunu’na göre devletten 175 milyar TL alacaklı olduğunu belirtti.

Karaca, “2020’nin ilk 5 ayında bir avuç faiz lobisine 65 milyar lira para ödeyebiliyorsak çiftçimizin mazotundan, gübresinden, ilacından ÖTV kaldırılabilir. Yandaşlara 80 milyar lirayı geçen bir garanti ödemesi bu bütçeden yapılabiliyorsa o zaman çiftçimizin de mazotundan, gübresinden ÖTV kaldırılabilir” dedi.

Ülkede kaynak sorunu olmadığını, önemli olanın kaynakların kimin için nasıl kullanılacağı olduğunu dile getiren Karaca, “18 yıl önce kurulan arpalık aile şirketinden kesilecek paralarla çiftçimizin hem alacağı olan 175 milyar lira destek ödenir, hem de kullandığı mazottan, elektrikten, gübreden, tohumdan ve çiftçimizin ana ham madde olarak kullandığı bütün değerlerden ÖTV’yi kaldırırsanız çiftçimiz üretir” dedi.

TBMM kürsüsünden tüm milletvekillerine çağrı yapan Gülizar Biçer Karaca “Bu kanun teklifine bugün evet derseniz ne mi olacak? Belki kırk gün bakamadığınız vatandaşın sandıkta soracağı hesabı engelleyemeyeceksiniz. Üç maske dağıtamamanın ayıbını örtemeyeceksiniz ama çiftçimizden bir ‘Allah razı olsun’ lafını duyacaksınız” dedi.

Gülizar Biçer Karaca’nın tarım ve hayvancılık girdilerinde ÖTV’nin kaldırılmasına ilişkin verdiği kanun teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Yorumlar

Ali peker   -  Bağlantı 17 Haziran 2020, 18:07

bunlar ülkesini düşünselerdi avrupayı şimdiye sollamıştık artık ülkenin bunlardan kurtulmanın zamanı yavaş yavaş yaklaşıyor….

basicman   -  Bağlantı 17 Haziran 2020, 15:24

siyasetçi nesil görmedim.ki öyle bir manevra alanı varki onlarda,sanki biz vatandaş olmaktan suçlu konuma geldik..allah sonumuzu hayreylesin..

basicman   -  Bağlantı 17 Haziran 2020, 15:21

eskiden siyasetçiler sosyal adalet vb.gibi kelimeleri söylemekten çekinmezdi..şimdi çıt yok..bulundukları konumda ne için var olduklarını unuttular..80 li yıllardan beridir aklım yeter bu politik işlere.hiç bu dönem kadar kaotik ve vurdumduymaz bir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı