REKLAMI GEÇ

Kazım Arslan sordu, Bakan Bozdağ yanıt verdi

Kazım Arslan sordu, Bakan Bozdağ yanıt verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın sorusunu yanıtladı, Kocabaş D Tipi Cezaevi’nin kapasitesinin çok üstünde olduğunu itiraf etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2016 Salı, 16:06

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Kocabaş D Tipi Cezaevi’nde kapasitesinin çok üstünde mahkum bulunduğunu belirterek, bunu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

8 ay önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelttiği soruların yanıtlarını paylaşan Kazım Arslan, Bakan’ın cezaevindeki durumu itiraf ettiğini öne sürdü.

Arslan, “Bakan Bozdağ, yanıtında Denizli D Tipi Ceza İnfaz Kurumu mevcudunun 1780 olduğunu, kapasite artırımı için 1800 kişilik daha cezaevi yapım aşamasında olduğunu belirtti. Yapımı süren 1800 kişilik cezaevinin 1000 kişisi Denizli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan, 800 kişinin ise açık ceza infaz kurumlarından alınacak” dedi.

Kocabaş Cezaevi’nde çıkan yangının nedenlerini de sorduğunu ifade eden Kazım Arslan, “Bir mahkumun cezaevi kapasitesinden çok daha fazla mahkum barındırıldığı gerekçesiyle eşyalarını ateşe vermesiyle başlayan yangın, bir gerçeği bir kez daha açığa çıkarmıştır. Bu cezaevi kapasitesini çoktan doldurmuştur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı