REKLAMI GEÇ

Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırıya CHP’den eş zamanlı tepki

Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırıya CHP’den eş zamanlı tepki

Dün, Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesine katılan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yumruklu saldırıya uğraması ve linç girişiminde bulunulmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Edirne’den Kars’da Türkiye’nin tüm illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen tepki eyleminin Denizli’deki adresi Bayramyeri Meydanı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2019 Pazartesi, 13:35

Kalabalık partili topluluğunun bir araya geldiği tepki eylemine CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP ve İYİ Parti Merkezefendi ve Pamukkale İlçe Başkanları katıldı.

AÇIKLAMAYI İL BAŞKANI MAHİR AKBABA YAPTI
Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen basın açıklamasını Denizli’de İl Başkanı Mahir Akbaba yaptı. Ülkenin başkentinde, şehidin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hain bir saldırıda bulunulduğunu belirten Akbaba, bu hain saldırının aynı zamanda şehit Yener Kırıkçı’ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlık olduğun söyledi.

“PROTESTO DEĞİL ORGANİZE EYLEM”
Yapılanların sıradan bir protesto olmadığını dile getiren Akbaba, “Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine, iç huzuruna karşı yapılmıştır” diye konuştu.

Saldırının azmettiricilerinin belli olduğun ifade eden Mahir Akbaba, “Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler CHP’yi ve CHP’lileri hedef gösterdiyse, bir takım operasyon kanallarından kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa, Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal’in ‘İki büyük eserimden biri’ dediği, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır” dedi.

Konuşması sık sık atılan sloganlarla kesilen CHP İl Başkanı, topluma kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahiplerinin yapılan saldırıda pay sahibi olduklarını kaydetti.

Akbaba, “Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerde milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkarıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklar da aynıdır” dedi.

TÜRKİYE’Yİ KORKU VE TERÖR ORTAMINA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI UYANIĞIZ”
Türkiye’ye korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı ayakta ve uyanık olduklarını vurgulayan CHP İl Başkanı Akbaba, “Buna fırsat vermeyeceğiz. ‘Gün kızgın demiri soğutma günüyse’ herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri, bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demakratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez” diye konuştu.

ANKARA VALİSİ VE İÇİŞLERİ BAKANI’NA İSTİFA ÇAĞRISI
Saldırının ardındaki güç ve azmettiricilerin derhal yargı önüne çıkarılmasını isteyen CHP İl Başkanı Akbaba, “Cevaplanması gereken çok sayıda soru vardır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak, derhal istifa etmelidir” dedi.

Milli Savunma Bakanı’na da soru yönelten Mahir Akbaba, “Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, ‘o evi yakın’ diye bağıran hainlere dönüp da ‘mesajınızı verdiniz’ demek, ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajı vermiştir, bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakilerin kullandıkları dile özen göstermelidirler. Herkes müsterih olsun, bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler, Kuvayı Milliye’nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi’yiz” dedi.

Konuşmanın ardından toplanan kalabalık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını isteyen sloganlar attı, ardından da dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı