REKLAMI GEÇ

Keskin çok kızgın

Uzan’la görüşen Keskin, “Aslında hiçbir partiye geçme düşüncem yok ancak Sayın Baykal’ın yaptığı solda birlik değil yolda birlik arayışıdır. Siyasi islamın, ırkçı anlayışın ve komprodor burjuvazisinin temsilcilerini CHP’ye alarak, tarihi partiyi rotasından uzaklaştırıp omurgasını değiştiriyor. Buna isyan etmemek mümkün mü?” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, bir zamanlar CHP saflarında önemli görevler alan Adnan Keskin, Hikmet Çetin ve Celal Doğan gibi isimleri yakın markaja aldı. Önceki akşam özel bir TV kanalının konuğu olan Uzan, siyasetin sol kanadındaki bu isimlerle görüşme halinde olduklarını açıkladı.

CHP’nin eski genel sekreterlerinden Adnan Keskin, yaklaşık 1 aydır üç dört kez çeşitli yöntemlerle kendisi ve arkadaşlarıyla görüşme talebinde bulunan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’ın ısrarı karşısında bir görüşme gerçekleştirdiklerini doğruladı.

Geçtiğimiz hafta birkaç arkadaşıyla birlikte Uzan’la görüştüklerini dile getiren Keskin, benzer teklifin AKP’den de geldiğini açıkladı. CHP’nin dışında hiçbir partide siyaset yapmak istemediğinin altını çizen Keskin, son günlerde yaşanan gelişmelerden rahatsız.

Keskin, Uzan ile yaptığı görüşme hakkında “Bir hafta önce onların talebi üzerine bir görüşme gerçekleşti. Genç Parti’den milletvekili adayı olmamızı istediler. Biz de kendilerine böyle bir düşüncenin olmadığını, ancak yine de karar vermek için arkadaşlarımıla görüşüp kendilerine geri döneceğimizi ilettik. Görüşme bu düzeyde kalmıştır. Net bir hayır yanıtı vermedim. Arkadaşlarla görüşeceğim. Bu noktada adı geçen Hikmet Çetin ve Celal Doğan gibi isimlerle görüşüp görüşmediklerini bilmiyorum. Onlarla henüz konuşmadım” dedi.

“Aslında hiçbir partiye geçmek içimden geçmiyor” diyen Keskin “Sayın Bayka’ın yaptığı solda birlik değil yolda birlik arayışı. Siyasi islamın temsilcilerini, ırkçı anlayışın temsilcilerini, komprodor burjuvazisinin temsilcilerini, CHP’ye alarak tarihi partiyi rotasından uzaklaştırıp omurgasını değiştiriyor. Benim üye olurken sözleşme yaptığım CHP, Baykal’ın partisi değildi. CHP şimdi Baykal’ın partisi oldu. Bu tasarruflar, miting meydanlarında bağıran yurttaşlarımızın özlemleri ve istekleri ile nasıl çakışacak? Beni aday göstermeyebilirsin. Partiye yıllarca hizmet etmiş birçok önemli isim var. Onları bir kenara itip, tarikatların önde gelen bir simasını CHP saflarına katmasını içime sindiremiyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı