REKLAMI GEÇ

Keskin: Halk sesini kısmak isteyenlerin sesini kısacak

Keskin: Halk sesini kısmak isteyenlerin sesini kısacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, halkın 30 Mart yerel seçiminde sesini kısmak isteyenlerin sesini kısacağını belirtti. Keskin, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un tahliye edilmesini de “Geçte olsa bir haksızlık giderilmiş oldu” sözleriyle yorumladı.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2014 Cumartesi, 14:17

Seçim çalışmaları için bir süredir Denizli’de bulunan Keskin, Karaman Semt Pazarı’nı ziyaret ederek, pazarcı esnafı ile görüştü. Esnafın sorunlarını dinleyen Keskin, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

“GEÇ DE OLSA HAKSIZLIK GİDERİLDİ”
Ergenekon Davası kapsamında 6 Ocak 2012’de tutuklanan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye edilmesinin geç de olsa bir haksızlığın, hukuksuzluğun giderilmesini sağladığını ifade eden Keskin, “Başbuğ’un yargılanma kararı insanların vicdanını kanatan bir karardı. Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan İranlı işadamı ile bakan çocukları, kaçma ihtimali bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakılırken, bu ülkenin Genelkurmay Başkanı, gazetecileri, milletvekilleri yurt dışına kaçma ihtimali var diye tutuklu kaldı. Eski Genelkurmay Başkanı’nın tahliyesi ile geçte olsa bir haksızlık giderilmiş oldu. Umarız diğer Ergenekon sanıkları da özgürlüklerine kavuşur” dedi.

“MANŞETLERİ ATTIRIYOR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mart seçimlerinin ardından YouTube ve Facebook’u kapatabilecekleri yönündeki açıklamasını da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin,”Başbakan anti-demokratik ve faşist tavırlarını her geçen gün sertleştiriyor. Basını kendi tekeline aldı. İstediği gibi manşetler attırabiliyor, yazılacak haberleri kendisi belirliye biliyor. Medya patronlarını da baskı altına alarak seslerini kıstı. Şimdi de Facebook,Youtobu ve Twitter gibi paylaşım siteleriyle uğraşmaya başladı. Bu halk, hiçbir zaman bu kadar devlet baskısını hissetmemişti. Bu halk, 30 Mart’ta sandık başına giderek Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini kısacaktır” diye konuştu.

“KADIN TİCARİ META HALİNE GELDİ”
Denizlili kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Keskin, dünyada ilk kez kadına seçme ve seçilme hakkının Türkiye’de verildiğini anımsattı. Keskin, “Kadın, Osmanlı İmparatorluğu’nda olduğu gibi ticari meta olarak görülmeye başlandı. Kadının kaç çocuk yapacağını ve hangi yöntemle doğum yapacağına bile iktidar partisi tarafından belirlenir oldu. Kadınlarımız, cumhuriyetle birlikte elde ettiği kazanımlarını sahip çıkmalıdır” çağrısında bulundu.

30 MART’A VURGU YAPTI
Denizli’deki ziyaretlerinde çiftçinin, esnafın, köylünün, emeklinin zor durumda olduğunu gözlemlediğini, milletin siyasal gelişmeleri endişeyle takip ettiğini anlatan Keskin, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından hazırlanan fezlekeler muhalefetten kaçırılmaya çalışılsa da, bu konuda TBMM Başkanı AK Parti’nin sözcüsü gibi davransa da, gece yarısı operasyonlarıyla çıkarılan torba yasalarla kapatmaya çalışsa da halk bunların farkında. Yaşanan gelişmeler onları tedirgin ediyor. Ayrıca, emekli aldığı maaşla geçinemiyor. Çiftçi ürettiğini kendi istediği fiyata satamıyor. Mazot, gübre gibi girdi fiyatları çok yüksek. Çiftçi, köylü perişan. O nedenle millet, 30 Mart’ta yalnızca belediye başkanı seçmeyecek, aynı zamanda tüm bu gelişmeleri de dur diyecek.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı