REKLAMI GEÇ

Keskin’den “İhsanoğlu’na oy verin” çağrısı

Keskin’den “İhsanoğlu’na oy verin” çağrısı

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı adaylığına karşı çıkan, imza vermeyen CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin’den yazılı bir açıklama geldi. Keskin, herkesi çatı aday etrafında birleşmeye çağırdı, CHP’lilere de “Sandığa gitmemezlik yapmayın” uyarısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2014 Pazartesi, 13:27

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı için muhalefetin çatı adayı olarak açıklanmasına tepki gösteren ilk isimlerden olmuştu. Yaptığı açıklamalarla Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu, partinin yetkili kurullarını dikkate almamakla suçlayan Keskin, bir diğer Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in de aralarında bulunduğu bir grup milletvekili ile birlikte İhsanoğlu’nun aday gösterildiği dilekçeye de imza atmamıştı.

Keskin’den Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na ilişkin çarpıcı bir açıklama geldi. Keskin, kısa süre önceki tutumunun aksine, herkesi ve özellikle sandığa gitmeyi düşünmeyen CHP’li seçmeni Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermeye çağırdı. Keskin’in fikrini değiştiren neydi? Usta siyasetçinin neden böyle bir çağrı yaptığını gerekçeleriyle ortaya koyduğu açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanı adayının, örgütün ve partinin yetkili kurullarının görüşü alınmadan, resen belirlenmesine karşı durmuş imza atmamıştım.
Bu tutum sadece beni ve benim gibi düşünenleri değil, partimize her koşulda oy verenleri, partili üyelerimizi şaşkınlığa düşürmüş, kararsızlıkların oluşmasına neden olmuştur.
Diğer taraftan; ülkemiz ve halk yığınlarımız büyük yaşam sıkıntıları içinde çırpınırken, yakın gelecekte daha büyük badirelerle karşılaşma olasılığı her geçen gün artmaktadır.
Ülkemiz, siyasi tarihinde ender görülen, geri dönüşü çok zor olabilecek, zorla dayatılan bir sürüklenmenin içine düşürülmüştür.
Bu vahim gerçeklik karşısında, cumhurbaşkanlığı seçiminde, tüm haklı tepkilere rağmen, bireysel sorumluluklarımızla karşı karşıyayız.
Ülkemizin yoksul ve yoksun bırakılmış tüm insanları için:
– Her türlü maceranın hederlerini sırf ekonomik değil, canlarıyla da ödeyen halkımız için,
– Tüm farklılıklarımızı zenginlik sayarak, insan haklarından hepimizin eşit olarak yararlandığı adil bir anayasa ve hukuk düzenine ulaşma yürüyüşümüzü gerçekleştirmek için,
– Kutsal değerleri kullanarak KARUN olanların, gizlemeye çalıştıkları kirli çamaşırlarını halkımızın gözü önüne sermek için,
– Her geçen gün yoksullaşan halk kitlelerimizin daha da yoksullaşmaması için,
– Çevremizde yanan ateş çemberi içine düşmemek ve sonu gelmez kanlı savaşlara bulaşmamak için,
– Özetle, kendilerini YERYÜZÜ TANRILARI gibi görenlere, KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ nakaratını hatırlatarak, işte süreniz doldu diyebilmek için,
– Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Laik-İslamcı çatışması oyunlarını bozmak için,
Cumhurbaşkanlığı seçiminde, mutlaka aktif olarak yer almak ve Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermek zorunda olduğumuzu belirtiyorum.
Ayrıca bu tartışmalardan etkilenen ve sandığa gitmeme eğiliminde bulunduğu söylenen, CHP’ye oy veren tüm yurttaşlarımızın ve CHP’li üyelerimizin tümünün, toplumumuzun karşı karşıya bırakıldığı, geri dönülmesi çok zor olabilecek bu tehlikeli süreci durdurmaları için, OY VERMEYE çağırıyorum.”

Yorumlar

süleyman kendirli   -  Bağlantı 14 Temmuz 2014, 16:56

İLHAN CİHANERİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ FALAN MI SANIYORSUNUZ YOKSA CHP İŞTE BU KADAR DUYARSIZ DENİZLİYE GELMEYEN İNSANI BURADAN ADAY GÖSTERİP BİZLERİN ÜZERİNDEN MAAŞ ALIYOR HAKKIMI HELAL ETMİYORUM ONA VE ONUN GİBİ BİZİ AHMAK YERİNE KOYAN KILIÇDAROĞLUNA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı