REKLAMI GEÇ

Keskin’den muhtarları sevindirecek yasa teklifi

Keskin’den muhtarları sevindirecek yasa teklifi

CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, muhtarların sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi için yasa teklifi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2014 Çarşamba, 10:34

CHP’li Keskin, TBMM Başkanlığına “Muhtar Ödenek ve Soysal Güvenlik Yasası ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu”nda” değişiklik yapılmasını içiren yasa teklifi sundu. Keskin, değişiklik gerekçesinde, muhtarın köylerde devlete ait idari görevleri yerine getirdiğini, dolayısıyla köy ve köylünün her türlü işinin peşinden koştuklarını, bunun sonucunda muhtarların mali yükünün arttığını vurguladı.

2014/5800 sayılı BKK kararı ile muhtar ödeneğinin gösterge rakamının 5 bin 700 puandan 11 bin 400 puana, net ödenek tutarının da 877 liraya yükseltildiğini, ancak sigortalı sayılmayı gerektirecek bir çalışması bulunmayan veya bu kapsamda aylık ve gelir almayan köy ve mahalle muhtarlarının sigorta primi ve devlet/işveren katkısını muhtar ödeneğinden ödemek durumunda kaldıklarına dikkati çeken Keskin, şunları kaydetti:

“Teklifimiz ile köy ve mahalle muhtarlarının sigorta primi ve devlet katkısının, muhtarlık ödeneğinden kesilmeden devlet tarafından ödenmesi sağlanarak, muhtarlarımızın mali sıkıntılarına son verilmesi ile sigorta primi ödemesinde köy muhtarları ile mahalle muhtarları arasındaki 5510 sayılı Yasanın geçici 16. maddesinden kaynaklanan mevcut eşitsizliğin giderilmesi amaçlanmaktadır.”

Yorumlar

Halil Başaran   -  Bağlantı 8 Mayıs 2014, 10:12

Şehir ve ilçelerde muhtarlar ne iş yapıyor söylesenize bana. Sadece ikametgah veriyorlardı ondanda para alıyorlardı. Artık ikametgahı da nüfus veriyor. Binlerce muhtar oturduğu yerden para alıyor. Bence sadece köylerde muhtar olmalı. Şehirlerde ve ilçelerde muhtarlık kalkmalı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı