REKLAMI GEÇ

Kılıçdaroğlu’nun Denizli ziyaretini savaş yarıda kesti

Kılıçdaroğlu’nun Denizli ziyaretini savaş yarıda kesti

Bir dizi ziyaret ve etkinlik için Denizli’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş nedeniyle programını değiştirdi. Güne esnaf ziyaretiyle başlayan Kılıçdaroğlu, STK ve muhtarlar ile yaptığı toplantının ardından kentten ayrıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2022 Perşembe, 13:17

Dün akam saatlerinde Denizli’ye gelen, şehit ailesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, güne esnaf ve vatandaş ziyaretleriyle başladı.

İstasyon Caddesi üzerindeki esnaflarla sohbet eden, yaşanan sorunlara ilişkin bilgi alan Kılıçdaroğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kılıçdaroğlu, ziyaretlerin ardından Merkezefendi Kültür Merkezi’nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesine dikkati çekerek sürecin dikkatle izlenmesi gereken bir noktada olduğunu ifade etti.

“Nükleer güce sahip olan bir ülke, nükleer güce sahip olmayan bir ülkeye silahlı kuvvetlerini sokuyor. Avrupa’nın göbeğinde yapıyor ve bütün dünya seyrediyor” diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bu süreçte doğru adımlar atmasının çok önemli olduğunu aktardı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye ne yapacak? Güvenlik zirvesi toplanıyor. Bu nedenle Denizli’de diğer programlar da vardı, bu toplantıdan sonra o programları iptal etmek zorunda kaldım. Bu toplantıdan sonra Ankara’ya dönmek zorundayım. Buradan Denizli’den, Denizli’nin saygın insanlarının, muhtarlarının, kanaat önderlerinin, sivil toplum örgütlerinin huzurunda ifade ediyorum. Güvenlik zirvesinden sonra TBMM’yi acilen toplayın. TBMM’ye açık mı, kapalı mı, neyse bilgi verin. Ülkemiz açısından son derece stratejik, sorunlu bir süreci yaşıyoruz.”

Türkiye’nin enerjide Rusya’ya bağımlı olduğunu, bunun yarattığı riskleri 2019’dan bu yana anlattığını dile getiren Kılıçdaroğlu, Rusya ve Ukrayna’nın en çok buğday ithal edilen iki ülke olduğuna dikkati çekti. Enerjideki bağımlılığın nükleer santralle beraber daha da artacağını, dünyanın en pahalı elektriğinin kullanılacağını savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Montrö Anlaşması’na Türkiye Cumhuriyeti devletinin sadık kalması lazım, baskı altında kalmaması lazım. Türkiye’nin güvenliği açısından Montrö Sözleşmesi çok önemlidir, ona bağlı, sadık kalmak da çok önemlidir. Birilerinin telkiniyle Montrö Anlaşması farklı uygulanmamalıdır. Bu konuda da hükümetin dikkatini çekiyoruz. Atılacak her bir yanlış adımın bize faturası ağır olur.”

Olağanüstü gelişmeleri yakından takip ettiğini, ittifakı oluşturdukları ve kader birliği yaptıkları genel başkanlarla da konuşmak zorunda olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, herhangi bir olumsuz tabloyla Suriye konusunda yüklenilecek faturanın da dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

PROGRAMININ KALAN BÖLÜMÜNÜ İPTAL ETTİ

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş nedeniyle Denizli programının kalan bölümlerini iptal eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kentten ayrıldı.

Yorumlar

Muhammed mert   -  Bağlantı 24 Şubat 2022, 21:04

Toplantısını yaptı açılışa sıra gelince neyi açacağız kardeşim deyince yanıt alamadı ve savaşı bahane edip evine döndü. Duyan da savaşta arabuluculuga döndü sanır. Keşke döndükten sonra da iki kelam etseydi savaşla ilgili. Adamın gerçekten işi varmış

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı