REKLAMI GEÇ

KURULTAY ÇAĞRILARINI ANLAMSIZ BULDU

KURULTAY ÇAĞRILARINI ANLAMSIZ BULDU

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, olağan kurultay takvimi işlerken olağanüstü kurultay çağrıları yapılmasına bir anlam veremediğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2015 Salı, 11:32

1 Kasım seçiminde beklenen başarının elde edilmemesiyle CHP’de kılıçlar çekilirken, Milletvekili Kazım Arslan, yaptığı açıklamada olağanüstü kurultay isteyenleri eleştirdi. Olağan kurultaya üç aylık süre kaldığını anımsatan Arslan, “1 Kasım seçimindeki başarısızlığın gerçek özeleştirisini olağan kurultayda daha iyi yapma imkanı varken, bu aceleci isteği samimi ve gerçekçi bulmuyorum” ifadesini kullandı.

Türkiye’de parti içi demokrasinin en iyi CHP’de uygulandığını savunan Arslan, “Başarıda olduğu gibi, başarısızlıkta da sorumluluğu paylaşmayı esas alacak ve çıkış yollarını kendi içinde bulacaktır. Partimiz, ilçe kongreleriyle tabandan ilerleyen süreçte, örgütleriyle sağlıklı bir değerlendirme yapacaktır ve olağan kurultayımızda bu özeleştiri nihai şeklini alacaktır. Sorunlarımızı ve hatalarımızı olağanüstü kurultay süreciyle alel acele belirlemek, seçim başarısızlığını liderlikle sınırlamak, gerçek sorunları ertelemek, tabanın sesine kulak tıkamak hatasını doğuracaktır” dedi.

“LİDERLİK YARIŞI ACELEYE GELMEMELİ”
“Ülkemiz, yeni anayasa gündemini diktatörlüğün gizli adı olan başkanlık sistemi içinde tartışmaya zorlanırken, önümüzde çok daha ciddi sorunlar varken, kısır çekişmeler ile parti içi tartışmaları arttıracak, partilimizin moralini bozacak, heyacanını kıracak açıklamaları ve hareketleri yapmak CHP’yi özümseyenlere yakışmıyor” diyen Arslan, şunları kaydetti:

“CHP, aceleye getirilmiş bir liderlik yarışıyla zaman kaybedemez. Seçimdeki başarısızlığımızı, parasal imkansızlıklarımıza, seçim yorgunluğuna, belediyelerimizin azlığına bakmadan, uzun yıllardan beri iktidara gelemeyişimizin yurttaşlar üzerinde bıraktığı güvensizlik üzerinden neden dikkate almıyorsunuz?

7 Haziran sonrasında MHP ve HDP’nin Meclis’teki tutumları dikkate alındığında, ‘1 Kasım seçim sonuçlarının aynı çıkması halinde hükümet nasıl kurulacak?’ diye soran yurttaşların sorularını ve şüphelerini ne çabuk unuttunuz?

Geçmişi çabuk unutmayın, yurttaşların tedirginliğini de gözardı etmeyin. Ayrıca MHP ve HDP’den blok halinde AKP’ye kayan oyları iyi değerlendirin. Onun için her bir kademede, hukuka ve siyasi etiğe uygun bir olağan kurultay sürecini birlikte götürmemiz ve hesaplaşmayı orada yapmamız gerekiyor.”

GENEL BAŞKAN ADAYLARINA SORULAR
Olağanüstü kurultay çağrısı yoluyla seçim sonuçlarının sadece lidere fatura edilmesinin “olağanüstü ve eşit olmayan koşullarda yapılan seçim koşullarını görmezden gelme hatasına düşmek, örgütler düzeyinde yapılacak özeleştiriyi de başka bahara ertelemek” anlamına geleceğini sevunan Arslan, genel başkan adaylarına şu soruları yöneltti:

-Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı seçim bildirgelerinden birine imza atarak tüm toplum kesimlerinin sorunlarına açılım sunabilmiş partimiz neden başarılı olamadı?

-Bu kadar vaat ve proje beklediğimiz karşılığı neden bulamadı?

-Koalisyon hükümeti kurma sürecindeki olumlu ve uzlaşmacı tutumumuz neden beklendiği kadar oyla buluşamadı?

-Genel başkan adayı olarak isimleri öne çıkan partililerimiz; “mahalle sorumlularından başlayarak, ilçe ve il yönetimlerimizden genel merkezimize kadar çalışma yöntemlerimizde nasıl bir değişimi gerçekleştirmeliyiz?” diye düşündüler mi?

-Sürekli katılım çağrısı yaptığımız gençlerimizin önlerine çıkan engelleri nasıl kaldıracağız?

-“Örgütlerimiz ve genel merkezimiz düzeyinde yıllara yayılan çalışma ve yönetim anlayışından kaynaklı sorunları nasıl aşacağız?” sorusuna yanıt aradılar mı?

“Terörle mücadele-demokratikleşme” dengesini sosyal demokrat bir Türkiye’de nasıl kuracağız?

-Mevcut politikalarımızı asıl seslenmek istediğimiz ancak yeterli oy alamadığımız kesimlere nasıl anlatacağız?

-Laikliğin ve Cumhuriyetimizin kararlı savunucusu, Atatürk’ün partisi CHP’nin yeni ideolojik rüzgarlara karşı konumu ne olacak?

“TARTIŞMALAR OLAĞAN KURULTAYA KALSIN”
Arslan, CHP’yi zayıf gösterebilecek, dış müdahalelere açık bırakabilecek tavır ve açıklamalardan uzak durulması, aceleci davranılmaktan kaçınılması, adaylıklar ve tartışmaların olağan kurultaya bırakılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

şahin yılmaz   -  Bağlantı 10 Kasım 2015, 23:31

tabi denizlide 2 milletvekili garanti diye 1 kasım için çalışmadın 1 milletvekili kaybettik. sol oyları %30 üzeri barajdan %25 barajına sıkıştırdınız başarımı bu kılıçtaroğluyla benim chp bitmiştir.

Bakış Açısı   -  Bağlantı 10 Kasım 2015, 18:24

Koltuğa oturunca anlamsız bulursunuz tabii. Artık DSP olacak bakın görün…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı