REKLAMI GEÇ

Milletvekili Karaca’dan Kubilay açıklaması

Milletvekili Karaca’dan Kubilay açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın, Menemen’de 89 yıl önce şehit edilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Karaca açıklamsında Türkiye Cumhuriyeti’ne, bugün her zamankinden daha fazla sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2019 Pazartesi, 13:35

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın, Menemen’de 89 yıl önce şehit edilişini Türk ulusunun yüreğine gömülen yiğit insanların kişiliğinde, çağdaş uygarlık yolunda ilerleyen genç Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onun evrensel değerlerine yönelik bir saldırı olarak nitelendirdi.

Saldırının, Atatürk tarafından da “Cumhuriyetin canına kıyma girişimi olarak” görüldüğünü hatırlatan Gülizar Biçer Karaca, şunları kaydetti:

“Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olan laiklik, dinin devlet işlerinden ayrılması olduğu gibi, devlet düzenini ve toplumsal yaşamı bilime ve akıla dayandırmaktır ve Anayasamızın değiştirilemez ilk üç maddesinin özünde de bulunmaktadır. İçten ve dıştan haince amaçlarla kuşatılan Türkiye Cumhuriyeti’ne, bugün her zamankinden daha fazla sahip çıkılmalıdır. Gün her birimizin bir Kubilay olup, karanlığa direnme ve yarınlarımızı Cumhuriyet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığıyla aydınlatma günüdür.

ŞEHİT ASTEĞMEN KUBİLAY ONURUMUZ, LAİK CUMHURİYET YOLUMUZDUR

Atatürk Devrimi’nin gücüne, Atatürk devrimlerine inanmış, devrimlere inanmakla kalmayıp onu yaşam biçimine dönüştürmüş Kubilay’lar ülkemiz üzerinde kirli hesaplar yapan karanlık güçlerin amaçladıkları planları boşa çıkaracaktır. 89 Yıl önce gericiler tarafından şehit edilen Asteğmen Kubilay’ı bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Şehit Asteğmen Kubilay onurumuz, laik cumhuriyet yolumuzdur.’’

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı