REKLAMI GEÇ

Sancar: Törenlere neden katılmadınız

Sancar: Törenlere neden katılmadınız

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin yıldönümü kutlamalarına AK Partili vekiller, il başkanı ve yöneticilerin katılmamasını eleştirdi. Sancar, “Bugün bulundukları makamları, oturdukları koltukları, varlıklarını ve bağımsızlıklarını borçlu oldukları Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişi, öyle anlaşılıyor ki şikayet yarışındaki heyecanları kadar bile bir heyecan, önem ve ilgi uyandırmamış” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Şubat 2016 Cuma, 13:56

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’yi ziyaretinin yıldönümü dün gerçekleştirilen bir dizi etkinlik ile kutlandı. CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ise törenleri farklı bir boyutuyla gündeme taşıdı.

CHP İl Başkanı Sancar, Atatürk’ün Denizli’yi ziyaretiyle ilgili gerçekleştirilen resmi törenlere hiçbir AK Partili milletvekili, il başkanı ve yöneticinin katılmamasını eleştirdi.

Sancar, “Varlık ve bağımsızlığımızın Mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizlimizi ziyaretinin 85. Yılını onurla, gururla ve coşkuyla kutladık. CHP Örgütü olarak önce Atatürk Müzesi’ni ziyaret ile başlayan kutlama ve anma programımız, Denizli Belediyesi önünde gerçekleştirilen resmi programlar ile devam etti” dedi.

AK PARTİLİLERİ ELEŞTİRDİ
Resmi törenlerde AK Partili vekil ve yöneticilerinin olmamasını eleştiren Sancar, “Denizli Belediyesi önünde yapılan resmi kutlama programında, Genel Başkanımızı şikayet söz konusu olduğunda bir sonraki dönemde en öndeki koltuğu kapabilmek hevesiyle soluğu adliye koridorlarında alan AKP İl Başkanını, yöneticilerini ve hiçbir AKP milletvekilini ne yazık ki göremedik.

Menemen’de Cumhuriyet karşıtlarının katlettiği Kubilay olayından sonra ilimize gelen, Denizli halkının Cumhuriyete bağlılığı ve Devrimlerin Mücadelesindeki kararlığını gören büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 5 Şubat 1931 günü ilimizden halkımıza teşekkür ederek ayrılmıştır. Bugün bulundukları makamları, oturdukları koltukları, varlıklarını ve bağımsızlıklarını borçlu oldukları Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize gelişi, öyle anlaşılıyor ki şikayet yarışındaki heyecanları kadar bile bir heyecan, önem ve ilgi uyandırmamıştır. Denizli Halkımız dün yaşananları, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu saygısız ve yakışıksız tavrı asla unutmayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı