REKLAMI GEÇ

Sancar’dan Gürlesin’e paralel soruları

Sancar’dan Gürlesin’e paralel soruları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Teoman Sancar, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in 19 Temmuz gecesi yerel bir TV kanalına verdiği demecini hatırlattı, “Darbe gecesi Büyükşehir Belediye Başkanı’nın odasında gördüğü ve ‘elimizde belgeleri var cemaatin en önde adamıdır’ dediği kişiler kimlerdir? Bunlarla ilgili hangi ihbarlar, hangi şikayetler yapılmıştır?” diye sordu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2016 Salı, 14:16

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, parti binasında düzenlediği toplantıda, Pazar Günü Taksim’de gerçekleştirilen Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

denizli-chp-il-baskani-teoman-sancara-sordu-darbe-gecesi-zolan-in-odasinda-kim-vardi-1

Denizli’den ilçelerle birlikte 7 otobüs İstanbul’a gittiklerini belirten Sancar, “15 Temmuz gecesi yaşadığımız darbe girişimi, Parlamenter demokrasimize karşı yapılmış bir kalkışımdır. TBMM bombalanmış, ancak bombalar altına parlamento görevini yapmış ve darbeyi püskürtmüştür. Bu darbe girişiminin sorumlularını ve destekçilerini Cumhuriyet Halk Partisi olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Darbeye karşı dik duruşumuzu ve inancımızı paylaşmak için İstanbul Taksim Meydanı’nda Genel Başkanımızla, yüz binlerce değerli vatandaşlarımız ile Cumhuriyet ve demokrasi mitingimizde bir araya geldik. Coşkunun, heyecanın ve demokrasiye olan inancın pekiştiği duygulu ve tarihi bir buluşma yaşanmıştır” dedi.

3. SINIF DEMOKRASİNİN SONUCUDUR
Açıklamasını “Demokrasimizin teminatı olan, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti bizi çağdaş uygarlığa taşıyacak olan en temel anahtardır” sürdüren Sancar, “İnancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun bu ülkenin güzel insanları, bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, meydanlarında, parklarında özgürce gezebilmelidir. Hiç kimse unutmasın 15 Temmuz darbe girişimi 3. sınıf demokrasinin ortaya çıkardığı bir tablodur. Bu ülkenin insanları, özgürlükçü yani tam demokrasiye layıktır. Türkiye tümüyle darbe hukukundan ayrılmalıdır. Devlet kinle, öfkeyle, ön yargıyla yönetilmez. Darbe girişiminde bulunanlar hukuk içinde hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak yargılanmalıdır. Devletin vakarı ve ciddiyeti bunu zorunlu kılmaktadır. İşkence, kötü muamele, baskı, tehdit, devleti darbecilerle aynı duruma düşürür. Buna asla izin verilmemelidir” diye konuştu.

RÖPORTAJI İZLETTİ SORULARI SIRALADI
İl Başkanı Sancar, toplantıda basın mensuplarına Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, 19 Temmuz’da gerçekleştirilen Demokrasi Nöbeti’nde yerel bir TV kanalına verdiği röportajını izletti.

Başkan Gürlesin’e seslenen Sancar, “İlimizde de Fettullahçı terör örgütünün bu derece güçlenmesi ve yapılanmasında ilimiz yöneticilerinin de bazı ihmalleri var mıdır? diye sormadan geçemiyoruz.19 Temmuz gecesi Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in bir televizyon kanalına verdiği beyanda darbe gecesi Büyükşehir Belediye Başkanı’nın odasında gördüğü ve ‘elimizde belgeleri var, cemaatin en önde adamıdır’ dediği kişiler kimlerdir? Bunlarla ilgili hangi ihbarlar, hangi şikayetler yapılmıştır?” sorularını yöneltti.

Bu soruların cevaplarını yalnızca CHP’lilerin değil tüm Denizli halkının merak ettiğini vurgulayan Sancar, “Gürlesin lütfen bu isimleri açıklasın. Aksi takdirde yardım ve yataklık etmiş olacaktır” dedi.

Bunların acilen gün yüzüne çıkması ve vatandaşların bilgilerine sunulması gerektiğini ifade eden Sancar, basın toplantısını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözleriyle noktaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı