REKLAMI GEÇ

Servergazi’de Zeytinli Bahçe isyanı

Servergazi’de Zeytinli Bahçe isyanı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytinli Bahçe olarak bilinen Servergazi Mahallesi’ndeki yeşil alanı imar değişikliği ile akaryakıt istasyonuna çevirmesi vatandaşı isyan ettirdi. CHP’liler Zeytinli Bahçe önünde basın açıklaması yaptı, 7’den 70’e mahalle sakinleri de destek verdi. CHP İl Başkanı Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı mahalleye davet etti, “Halka sorun, eğer akaryakıt istasyonu istiyorlarsa o zaman yapın” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2016 Cumartesi, 13:46

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sürpriz bir şekilde gündeme gelen ve o çokluğu ile Servergazi’de bulunan ve Zeytinli Bahçe olarak bilinen yeşil alanın imar değişikliği ile akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesi tepkileri de beraberinde getirdi.

denizli-chp-servergazi-zeytinli-bahce-2

CHP Denizli İl Örgütü, Zeytinli Bahçe’nin yıkılmasını ve Büyükşehir Belediyesi tarafından akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesini protesto etti. Düzenlemeye karşı çıkan CHP Denizli İl Örgütü, Zeytinli Bahçe’ye giderek protesto gösterisi yaptı. CHP’lilerin protestosuna 7’den 70’e mahalle sakinleri de destek verdi.

“İMAR RANTI SUÇLAMASI”
Burada açıklama yapan CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar’ın hedefinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan vardı. Çevreyi korumak, yeşili artırmak ve mevcut parkları güzelleştirerek vatandaşlara hizmet vermekle yükümlü olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan’ın, yıllardır Zeytinli Bahçe adıyla bildiğimiz park ve yeşil alanı üç gün önce benzin ve LPG istasyonuna çevirdiğini belirten Sancar, “Bu ilk yaptığı imar rantı değildir. Son yaptığı da olmayacaktır. Fakat artık Denizli halkı AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alanlar üzerinde oynadığı rantlara dur diyecektir” dedi.

denizli-chp-servergazi-zeytinli-bahce-4

“Başa geldiğinizde ‘otoparkları çözeceğiz’ dediniz” diyerek Zolan’a tepki gösteren Sancar, “İstiklal Caddesi üzerindeki eski Orman Müdürlüğü arsasını belediye olarak aldınız, millet sizden bir otopark ve yeşil alan beklerken o kocaman alanın imar yoğunluğunu artırıp satışa çıkardınız. Yenişehir’de bağ-bahçe imarlı alanın içinde 70 metrekarelik Bahçeli Evler’in yapıldığı alanı, benzinlik ve LPG istasyonu alanına çevirerek, bahçelerin içinde oturan vatandaşa benzin ve mazot kokusu, eksoz gazı, LPG gazı yutturmaya devam ediyorsunuz” diye konuştu.

“VATANDAŞIN MALLARINI SATIŞA ÇIKARDINIZ”
Yeni yapılan Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün yanındaki otopark alanının da ortadan kaldırıldığını öne süren Sancar, o alana otopark yerine Diyanet İşleri Tesisleri yapıldığını söyledi.

denizli-chp-servergazi-zeytinli-bahce-5

Sancar, “Çamlık Caddesi üzerindeki taksi durağının dibinde yıllardır yer alan otoparkı ortadan kaldırdınız, yerine ticaret alanı yaptınız ve satışa çıkardınız. İzmir Yolu’ndan Denizli’ye girişdeki otobüs garajı olarak da kullandığınız 334 bin metrekarelik EGS kültür, fuar ve fuare alanına 8,5 kat yoğunluk artışı vererek yüz binlerce metrekarelik rant sağladınız. Bağbaşı’nda hastane alanı olarak ayrılan alanın cinsini değiştirdiniz, ticaret alanına çevirerek satışa çıkardınız. Daha bunun gibi Büyükşehir Belediyesi’ne yani biz vatandaşların malı olup satışa çıkardığınız nice arsaları, parselleri, dükkanları, binaları saymakla bitiremeyiz” dedi.

denizli-chp-servergazi-zeytinli-bahce-3

“MAHALLEYE GELİN, REFERANDUM YAPIN”
Vatandaşlara benzin ve gaz kokusunu değil, Zeytinli Bahçe’nin yeşil dokusunu ve çiçek kokusunun iade edilmesini isteyen Sancar, “Eğer ben yaptım oldu diyerek kararınızdan geri dönmeyeceksiniz. Bu millet sizi bu kararınızdan mutlaka döndürecektir. Eğer millete, memlekete ve mahalleliye bir gram saygınız varsa buraya yapılacak benzin istasyonu için referandum yapın. Eğer Servergazi halkı buraya yeşil alan değil de benzinlik yap diyorsa, siz gidin yapın” dedi.

Eylem sonunda mahalle sakinleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı mahalleye davet etti.

Yorumlar

DENİZLİLİ   -  Bağlantı 22 Ekim 2016, 14:39

BUNDAN 5 YIL ÖNCE DE ZEYTİNLİ BAHÇE VARDI BENZİNLİK YAPILACAĞI ZAMAN CHP NİN YENİ Mİ AKLI BAŞINA GELDİ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı