REKLAMI GEÇ

Siyaset Akademisi adlı konferansta CHP’nin seçim başarısı anlatıldı

Siyaset Akademisi adlı konferansta CHP’nin seçim başarısı anlatıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanlğı tarafından organize edilen ve CHP Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Yüksel Taşkın ile Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) başkanı Ertan Aksoy’un konuk olduğu “Başarının ortak dili” konulu konferans, Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2019 Cumartesi, 17:46

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanlğı tarafından “Siyaset Akademisi” adı altında organize edilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başarısının mimarı olan ekibin iki önemli ismi CHP Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Yüksel Taşkın ile Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) başkanı Ertan Aksoy’un konuk olduğu “Başarının ortak dili” konulu konferans, Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Partililerin salonu hınca hınç doldurduğu konferans 3 saat sürdü. Konferansın konuk konuşmacıları bu süre zarfında Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçen yerel seçimlerde elde ettiği başarısının altındaki sırları anlattı ve yapılan anketlerden çıkan sonuçların nasıl doğru değerlendirildiğinin altını çizerek örnekler verdi.

“ANKETLER DOĞRU OKUNDU”
Konferansta ilk olarak SODEV Başkanı Ertan Aksoy söz aldı. Aksoy, İstanbul’da yapılan seçim çalışmalarında gösterilen titizlikten ve yapılan anketlerden çıkan değerlendirmelerin doğru kullanılmasına kadar birçok başarı çalışması anlattı. Anketlerde doğru soruları sormak için çok çaba sarf ettiklerini dile getiren Aksoy, “İnsanların nasıl bir belediye başkanı istediklerini öğrenmek için onlara nasıl bir belediye başkanı istedikleri sorusunu yönelttik ve büyük çoğunluk bize ‘Halkla iç içe olan bir başkan istiyoruz’ cevabı verildi” dedi.

“İNSANLAR TEHDİTKAR SÖYLEMLERDEN BIKMIŞ”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ünlü bir ismin açıklanmasının beklendiğini ancak Cumhuriyet Halk Partisi’nin bunu yapmadığını ve nedeni de dile getiren SODEV Başkanı Ertan Aksoy, “AK Parti ünlü bir ismi adan gösterince, CHP’den de ünlü bir isimi aday göstermesi beklendi. Ancak yapılan tüm anketlerde vatandaşların verdiği yanıtlar bunun yapılmasının yanlış olacağını gösterdi. Bunun sonucu olarak yarışta makro bir ismin karşısına CHP mikro bir isim koydu. Yine seçimlerden çıkan sonuçlar ile yarış hiçbir zaman kavgacı bir dille yapılmadı. Bunun da çok büyük getirisi oldu. Oy vermeyi düşünmeyen insanlar bu uzlaştırıcı ve birleştirici yumuşak siyaset ve söylemler için sandık başına gitti ve oyunu kullandı. Başarı böyle geldi” diye konuştu.

“SİSTEM YANLIŞ”
Konferansın ikinci konuğu CHP Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Yüksel Taşkın ise tüm mücadelelerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yanlış olduğunu ve bunu değiştirmek için çabaladıklarını söyleyerek konuşmasına başladı. Sistemin yanlış ve demokrasiden uzak olduğunu belirten Taşkın, dünyada hükümetten en fazla ihale alan 5 firmanın sadece Türkiye’de olduğunu dillendirip, sistemin yanlışlığını örneklemeye çalıştı.

TOPLUM “YETER SÖZ MİLLETİN” DEDİ
SODEV Başkanı Ertan Aksoy gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarından ve söylemlerinden örnekler veren Prof. Dr. Taşkın, “İmamoğlu’nun ‘Çocuklarımız bizden daha iyi yaşayacak’ sözleri çok tuttu. Karalama siyasetine toplum geçtiğimiz seçimlerde ‘Dur’ dedi” diyerek, yerel seçimlerin genel seçimlerden daha son olduğunu dile getirdi.

Yapılan son seçimlerde Cumhuriyet halk Partisi’nin sadece seçimleri değil gelecek 10 yılın umudunu da kazandığını dile getiren Prof. Dr. Taşkın, “Biz yerel iktidara geldik. Toplum şimdi bizi nadasa bıraktı. Gösterilecek performansa bakılacak. Amacımız Parlamenter sistemi geri getirebilmek. Güç tek bir kişinin elinde olursa, demokrasi olmaz. Bu ülkede güç ve yetki paylaşımına ihtiyaç var. Bu seçimler bizlere demokrasinin değerini bir kez daha gösterdi. Sistem sayesinde meclisteki bakan ve millletvekilleri yetkisiz. Üç dört bakanın ismi dışında vatandaş bakanının ismini ve hatta ne işi yaptığını bile bilmiyor. Biz sistemi değiştirmek için çalışıyoruz. Seçimlerdeki başarı, partinin uzlaşmacı, kavgadan uzak, yanlışları doğru anlatarak geldi” diye konuştu.

Diğer taraftan konferansın son bölümünde ise soru- cevap bölümüne geçildi. Salonu dolduran partililer konuk konuşmacılara cevabını aradıkları soruları yöneltip, yanıtlarını aldılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı