REKLAMI GEÇ

Tabu: Berkin soruşturması tamamlanmalı

Tabu: Berkin soruşturması tamamlanmalı

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, 2013’teki Gezi olayları sırasında yaralanan ve 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturma ve davanın bir an önce tamamlanmasını beklediklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mart 2016 Cuma, 13:13

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 16 Haziran 2013’de Gezi olayları sırasında göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’de hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı ölümünün ikinci yılında hüzünle andıklarını ifade etti.

Olayın gerçekleştiği tarihten bu yana yaklaşık üç yıl geçmesine rağmen soruşturmada hala elle tutulur bir sonuç alınamadığını ve faille ilgili dava açılamadığına dikkat çeken Tabu, “Oysa ki o gün, orada görevli olan ve gaz tüfeği kullanma ehliyeti olan dört polis olduğu bellidir. Toma kamerasının olay anında çektiği görüntülerde yer alan polislerin kimliğinin ısrarla savcılığa bildirilmediği belirtilmektedir. Berkin Elvan’ın ailesinin avukatları; soruşturmanın sürüncemede bırakılmaya çalışıldığını, dosyanın savcısının beş kez değiştiğini, halbuki sorumlunun; hem savcılık hem de emniyet müdürleri tarafından bilindiğini söylüyorlar” dedi.

Soruşturmanın bir an önce tamamlanarak sorumlular hakkında dava açılmasını, faillerin cezalandırılmasını, hukuka aykırı eylemler üzerinde koruma kalkanı oluşturan diğer ilgiler hakkında da yasaların uygulanmasını istediklerini dile getiren Tabu, “Son olarak geçen hafta basına yansıyan haberlerde araştırmasını tamamlayan savcılığın şüpheli polis memurunun kimliğine ulaştığı, başka bir ile tayin olduğu belirlenen polis memurunun önümüzdeki günlerde savcılık tarafından ifadesinin alınacağı, polisin kimliği ve görev yeri gizli tutulduğu söylenmiştir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı