REKLAMI GEÇ

Tuncay Özkan sordu: Denizlililer faşist mi?

Tuncay Özkan sordu: Denizlililer faşist mi?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan, kendisinin 5 yıl önce bir konuşmasından dolayı Denizli’de gözaltına alındığını, son olarak da Soner Yalçın’ın böyle bir durumla karşılaştığını anımsattı. Ardından da esprili bir dille “Denizlililer faşist mi nedir, anlayamadım”ifadesini kullandı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2015 Cumartesi, 17:18

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi’nin “Adalet ve Demokrasi Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlediği konferansın iki konuşmacısından birisi olan CHP PM Üyesi ve Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan, Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Denizlililere seslendi. Bu konferansın ikinci konuşmacısı olan CHP Milletvekili Mustafa Balbay ise, eşlerinin yoğunluğu gerekçesiyle Denizli’ye gelmedi.

denizli-add--tuncay-ozkan-ic-2

6 YIL ÖNCESİNİ HATIRLATTI
Konuşmasında 6 yıl öncesine giden Tuncay Özkan, aynı solanda yine ADD Denizli Şubesi’nin düzenlediği bir etkinlikte iktidar ve dönemin Milli Eğitim Bakanı ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle gözaltına alındığını, daha sonra da Ergenekon üyesi olmaktan tutuklandığını ve 5 yıla yakın Silivri Cezaevi’nde tutuklu kaldığını söyledi.

denizli-add--tuncay-ozkan-ic

Bir süre önce Gazeteci-Yazar Soner Yalçın’ın da Denizli’de gözaltına alındığını anımsatan Özkan, iki olayı birleştirip “Denizli, bakanlarına karşı çok hassas galiba. 6 yıl önce burada yaptığım bir konuşmamdan dolayı gözaltına aldılar. Ekim ayında da Soner yalçın gelmişti, onu da burada gözaltına aldılar. Denizli faşist midir nedir, anlayamadım” dedi.

denizli-add--tuncay-ozkan-ic-3

“SUÇUM, ATATÜRK’ÜN BURSA NUTKU’NU BULUNDURMAKTI”
Tutuklu kaldığı döneme de değinen Özkan, evinde yapılan aramada Atatürk’ün Bursa Nutku’nu bulunduğunu, bunun da suç unsuru olarak nitelendirildiğini suç söyledi. CHP’de siyaset yapmaya cezaevinde tutuklu kaldığı günlerde karar verdiğini ve siyaset için en uygun partinin CHP olduğunu savunan Özkan, “Baba ocağına geri döndüm. Özgürlük kucaklaşmamız, iktidar kucaklaşması olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı