REKLAMI GEÇ

TÜRKİYE YENİDEN HUKUK DEVLETİ OLACAK

TÜRKİYE YENİDEN HUKUK DEVLETİ OLACAK

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, TBMM başkanlığı seçiminin önemine değindi, “Türkiye’nin yeniden bir hukuk devleti olabilmesi için Deniz Baykal iyi bir fırsattır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2015 Çarşamba, 09:32

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başkanlık seçimi yarın oylanacak. 13 yıl sonra ilk kez meclis başkanının muhalefet partilerinden çıkma ihtimalini CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizlihaber.com’a değerlendirdi. 

Meclis başkanlığının temsili bir görev değil son derece önemli bir makam olduğunu söyleyen Arslan, “TBMM Başkanlığı, cumhurbaşkanlığından sonra gelen bir makam. Özellikle meclisin tarafsız olarak görev yapması konusunda önemi büyük. Meclis başkanının tarafsız olması, cumhurbaşkanının daha Anayasal çizgide görevini devam etmesi konusunda bu seçimin sonucu çok belirleyici. Siyasi partiler için de önemli bir makam. O nedenle CHP’den adayımızın Deniz Baykal olması üzerinde durduğumuz bir konu.

Grup olarak Deniz Baykal’ın aday olmasını istedik. O da müracaatını yaptı. Sonuna kadar arkasında duracağız. Denizli olarak da arkasındayız. İlk turlarda sonuç almak mümkün değil ama özellikle son turda Deniz Baykal’ın seçilebileceğini umut ediyoruz” dedi.

YENİDEN HUKUK DEVLETİ OLACAĞIZ
Önceki dönemde pek çok hukuk garabetinin yaşandığına da işaret eden Arslan, “En azından hukuk devletinin yeniden tesisi konusunda, yapılan yanlışların onarılması konusunda, kanunların daha düzenli daha belirli bir disiplin içinde çıkarılması konusunda meclis başkanının çok büyük önemi var.
Devletin ve devletin çalışmasının hukuka uygun olarak yürütülmesi ve Anayasal kurumların çalışması noktasında, anayasanın sahiplenilmesi noktasında yasaların uygulanması noktasında çok çok bir ağırlığı olacaktır. O nedenle meclis başkanlığı çok önemli bir makamdır, kurumdur. İnşallah böyle bir yetki CHP’den Deniz Baykal’a geçerse Türkiye’nin yeniden bir hukuk devleti olma yolunda çalışmaların yapılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Yorumlar

MUSTAFA DAŞÇI   -  Bağlantı 6 Temmuz 2015, 11:37

OLMAZ OLAMAZ Sn Vekilim neden olamaz RTE olduğu zaman içinde olamaz,çünkü YASALARI askıya alan o YASALARI tanımayan o Yasaları tanısa idi KAÇAK SARAY YAPTIRIR MIYDI işte onun için HUKUK Devleti olamaz.ben öyle düşünüyorum biz bunları yaşadık.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı