REKLAMI GEÇ

Akşener’in partisinde ikinci Denizlili: Ersönmez Yarbay

Akşener’in partisinde ikinci Denizlili: Ersönmez Yarbay

MHP’den ayrıldıktan sonra yeni parti kurma çalışmalarının sonuna gelen Meral Akşener, hareketin adını ve kurucular kurulu üyelerini açıkladı. 200 kişilik kurucular kurulunda Yasin Öztürk’ün yanında bir Denizlili daha yer aldı. AK Parti’nun Ankara kurucu il başkanı ve eski milletvekili Ersönmez Yarbay da kurucular kurulunda yer aldı. Ersönmez Yarbay, Acıpayam’ın Darıveren Mahallesi’nden.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2017 Çarşamba, 10:49

Siyasi arenaya hareketlilik getiren Meral Akşener’in, yeni partinin adı, sloganını ve kurucular kurulu üyeleri tanıtıldı. Türkiye iyi olacak sloganıyla yola çıkan ve adı “İyi Parti” olarak belirlenen Akşener ve arkadaşlarının siyasi hareketinin kurucular kurulu üyeleri belli oldu.

200 kişilik kurucular kurulunda MHP’nin eski İl Başkanı Yasin Öztürk öne çıkan isimlerden. MHP’den ayrıldıktan sonra Akşener hareketinin içinde aktif rol üstlenen Yasin Öztürk, kurucular kurulunda da yer alarak yeni partide etkili olacağını gösterdi.

İKİNCİ İSİM ERSÖNMEZ YARBAY
Meral Akşener’in açıkladığı 200 kişilik kurucular kurulunda bir Denizlili daha bulunuyor. Ankara ile özdeşleşmesine, AK Parti’nin Anakara kurucu İl Başkanı olan, 2002-2007 yılları arasında da yine AK Parti’den Ankara milletvekili seçilen Ersönmez Yarbay, uzun süredir siyasette aktif rol üstlenmemişti.

Siyasi yaşamını Ankara merkezli yürütmesine rağmen Ersönmez Yarbay Denizlili. 15 Kasım 1953’te Acıpayam’ın Darıveren Mahallesi’nde dünyaya gelen Yarbay, il, orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi’ni bitirdi.

SİYASİ KÜLTÜRÜ YÜKSEK BİR AİLEDEN
Ersönmez Yarbay, siyasi kültürü yüksek bir aileden geliyor. Anavatan Partisi Denizli Milletvekili Beyhan Aslan, Ersönmez Yarbay’ın ablası Yadigar Aslan’ın oğlu, Adalet Partisi ve Demokratik Parti Denizli Milletvekillerinden Sami Arslan, yeğeni Beyhan Aslan’ın amcası, Acıpayam Eski Belediye Başkanı Murat Acar ise halasının oğlu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı