REKLAMI GEÇ

Bilimsel ve laik eğitim için toplandılar

Bilimsel ve laik eğitim için toplandılar

“Bilimsel ve Laik Eğitim İçin” Candoğan Parkı Önünde toplanan Birleşik Haziran Hareketi Meclisi, AK Parti Hükümeti’nin eğitim politikalarını protesto etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2015 Pazar, 14:22

Sivil toplum örgütleri ve siyasi parti il temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Birleşik Haziran Hareketi Meclisi üyeleri, Candoğan Parkı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Paris saldırılarını protesto ederken, AK Parti İktidarının eğitim politikalarını eleştirdi. 

denizli-birlesik-haziran-hareketi-basin-aciklamasi-ic

Grup adına basın açıklaması yapan ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, “ Siyasi iktidar, baskıcı politikalarıyla özgürlük ve laiklik alanını adım adım yok ediyor. Acımasız sömürü düzenini sürdürebilmek içen halkın dinsel inanışlarını kalkan olarak kullanıyor. Bu gerici saldırıların odaklandığı en önemli noktalardan biri de eğitimdir” dedi.

Üniversitelerin külliyeye dönüştürülmeye çalışıldığını, tüm okulların imam hatipleştirildiğini, hastanelerin dahi imamlara teslim edilmek istendiğini öne süren Çoban, “Haziran Hareketi, bugün ülkenin dört bir yanında bu gidişata dur demek için ayağa kalkıyor. Bu ayağa kalkış, çocuklarımızın özgür geleceği için olduğu kadar Soma’da, Ermenek’te, kaza-kader diye öldürülen emekçiler içinde bir direniştir” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, “Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz”, “Zorunlu din dersleri kaldırılsın”, “Bu gidişe izin vermeyeceğiz”, “Geleceğimizi karanlığa teslim etmeyeceğiz” şeklinde sloganlar atarak dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı