REKLAMI GEÇ

Çelik: “1961’de insanlık idam edildi”

Çelik: “1961’de insanlık idam edildi”

Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik, Demokrat Parti’nin kurucusu merhum Başbakan Adnan Menderes ile arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı idam edilişlerinin 58. yılında andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2019 Salı, 10:23

Yazılı bir açıklama yapan Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik, bedeli ne olursa olsun her demokrat bedenin, bedel ödemeye hazır olduğunu söyledi.

Çelik, “Beşeriyetin, medeniyetin ve demokratik siyasetin katili bugünleri tarihten silmenin, adını anmayacak hale getirmenin, eylüllerle, mayıslarla, şubatlarla var olan hesabı kapatmanın tek ve yegane yolu; yasaları değil zihinleri değiştirmektir” dedi.

Mesajında 17 Eylül 1961’de insanlığın idam sehpasına çıkarıldığını ifade eden Çelik, “27 Mayıs, ‘eşkıya hareketi’ ile önce demokrasi ve adalet, akabinde 17 Eylül 1961’de ise insanlık idam sehpasına çıkarılmıştır. Yalnız ‘hürriyetçi demokratlar’ için değil, Türk siyaseti, adalet ve insanlık için de elem dolu bir gündür 17 Eylül. Türkiye tarihinin en büyük siyasi suikastı gerçekleşmiştir 58 sene evvel. Milli irade ile, milletin kendisi ile kavgaya tutuşanların, büyük Türkiye idealinden korku duyanların ve maalesef yüce Türk ordusunun rütbelerine sığınan bir gurup eşkıyanın tertibi ile Türkiye tarihinin en büyük siyasi suikastı gerçekleşmiştir” dedi.

“Hiçbir şahsa ve zümreye karşı olmadığını” iddia eden darbe zihniyetinin, 27 Mayıs’ta millete karşı olduğunu, 17 Eylül’de ise bir zümre, bir şahıs ile meselesi olduğunu kanıtladığını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

“Darbeler, millete hizmet etmenin, demokrasi demenin bedelini mahkemelerde, zindanlarda ve darağacında demokratlara ödetmiştir. Kurmaca mahkemelerde sorgulanan, zindanlarla korkutulmaya çalışılan, darağacına yollanan, milletin kendisi olmuştur. Bedeli ne olursa olsun her demokrat beden, bedel ödemeye hazırdır. Beşeriyetin, medeniyetin ve demokratik siyasetin katili bugünleri tarihten silmenin, adını anmayacak hale getirmenin, eylüllerle, mayıslarla, şubatlarla var olan hesabı kapatmanın tek ve yegane yolu; yasaları değil zihinleri değiştirmektir. Bilinmelidir ki; demokrasi için, millet için dün bedel ödeyen, ödemekten çekinmeyen demokrat gelenek şükürler olsun ayaktadır, ayakta ve milletin yanında olmaya da devam edecektir. Bedeli ne olursa olsun her demokrat beden, bedel ödemeye hazırdır. Bu duygu ve düşüncelerle 58 sene önce aramızdan alınan şehit Başvekil Adnan Menderes’i ve 18 Eylül’de idam sehpasına çıkarılan Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı, demokrasi inancına hayatını vakfetmiş tüm abide şahsiyetlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı